Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Forsøg på at få noget ud af livet : 83 1/4 årige Hendrik Groens hemmelige dagbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

345 sider

Udgivet

2017

Ophav

Hendrik Groen(forfatter)

Birthe Lundsgaard(oversætter)
Genre og formroman, humor, dagbøger
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Gennem en dagbog med en god portion humor og sarkasme følges Hendrik Groen i præcis et år med op- og nedture på et plejehjem i Amsterdam i Holland


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 4. maj. 2017

Gennem en hemmelig dagbog følger læseren den 83 1/4-årige Hendrik Groen i præcis et år med op- og nedture på et plejehjem i Amsterdam. Til alle læsere af lattermilde og sarkastiske romaner, men vil især appellere til den modne læser.

Hendrik Groen har fået nok af at være høflig, ordentlig og elskelig. Livet på plejehjemmet i Amsterdam keder ham. For nok er Hendrik gammel, men han ligger endnu ikke for døden. Sammen med vennen Evert og Eefje, den nye kvindelige beboer på plejehjemmet, starter Hendrik den eventyrlige og rebelske "Gammel-men-ikke-død-klub". Hendriks dagbog fortæller en historie om stort og småt; om daglige beretninger fra livet på et plejehjem, om livet og døden, om venskaber, svigtende helbred og kærlighed.

Hendriks beretninger leveres veloplagt og velskrevet og med en god portion humor og sarkasme. Men under de skæve betragtninger over livets trivialiteter fortælles også en rørende og livsbekræftende historie om venskab, uselviskhed, nysgerrighed og om at være et menneske fyldt med tanker, følelser, frygt og livslyst.

Af andre hjertevarme og humoristiske beretninger om livet som ældre samfundsborger kan nævnes Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandtEn mand der hedder Ove


Britt-Marie var her


og Frederik Backmans En mand der hedder Ove og Britt-Marie var herAf andre hjertevarme og humoristiske beretninger om livet som ældre samfundsborger kan nævnes Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og Frederik Backmans og Britt-Marie var herAf andre hjertevarme og humoristiske beretninger om livet som ældre samfundsborger kan nævnes Jonas Jonassons Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt og Frederik Backmans En mand der hedder Ove og .


Politiken

d. 3. jul. 2017

af

af

May Schack

d. 3. jul. 2017


Weekendavisen

d. 24. maj. 2017

af

af

Linea Maja Ernst

d. 24. maj. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Hendrik Groen

People's Press, 1. udgave

2017

Ebog

Hendrik Groen

People'sPress, 1. udgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Torben Sekov

People'sPress

2017

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Torben Sekov

People'sPress