Gå til indholdForræderi på første klasse : en krønike om vaklende velhavere 1933-1945


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider: ill.

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Dokumentarisk skildring om danske velhavere, som flirtede med nazisme og ønsket om en stærk fører i perioden op til og under besættelsen. I centrum står forlagsdirektør Bjørn Erichsen som efter krigen fik 10 års fængsel for forræderi, men også andre fremtrædende rigmænd beskrives


Anmeldelser (7)


26. sep. 2008

Bogen favner bredt og henvender sig både til interesserede i 1930'ernes og besættelsestidens historie, men vil også finde læsere med interesse for kriminalsager og personalhistorie.

Forfatter og journalist cand.mag. Asger Liebst har flere bøger bag sig. Senest Drømmen om Gladsaxe, 2006, en lokalhistorisk krønike om hans barndoms by. Nærværende bog er en dokumentarisk kronologisk skildring, byggende på diverse dokumenter, privatarkiver og avisartikler, af nogle af samfundets spidser i Hellerup og omegn, som i 30'erne og under besættelsen i betænkelig grad flirtede med nazismen og ønskede en samfundsændring i diktatorisk retning. I centrum står forlagsdirektør Bjørn Erichsen som efter krigen fik 10 års fængsel for forræderi, men også andre fremtrædende rigmænd beskrives. Bogen giver et levende og velskrevet indblik i nogle af de tanker, som herskede blandt toneangivende erhvervsfolk i perioden.

Der findes ikke noget sammenligneligt litteratur.

En spændende dramadokumentarisk skildring inklusive et righoldigt velvalgt billedmateriale om danske velhavere, som flirtede med nazisme og ønsket om en stærk fører i perioden op til og under besættelsen.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Gymnasieskolen

Af

Helle Askgaard

Årg. 92, nr. 7 (2009)

Berlingske tidende

Af

Søren Kassebeer

d. 10. okt. 2008

Jyllands-posten

Af

Henrik Gade Jensen

d. 8. okt. 2008

Politiken

Af

Lasse Horne Kjældgaard

d. 8. nov. 2008

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 10. okt. 2008

Information

Af

Ditlev Tamm

d. 9. okt. 2008


Informationer og udgaver

Ebog

2016

Bog

2008