Bøger / faglitteratur

Fornyelsens kunst : at skabe kreativitet i skolen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Denne bog er en guide til udvikling af kreativitet hos børn, unge og voksne. Når mennesker lærer, er det sjældent nok blot at lære det, de andre kan. De fleste lærer mere end det tilsigtede og begynder at forandre den praksis, de lærer i – de udviser kreativitet. Forfatteren viser gennem interview med lærere og pædagoger, at improvisation og fornyelse er nødvendig for at forblive professionel og for at sikre gode læringsmiljøer. Bogen præsenterer en ny teori med afsæt i helt nye resultater fra dansk skolesammenhæng. Forfatteren er professor i pædagogisk psykologi og forsker i kreativitet og læring på Aalborg Universitet.

Indhold

At skabe kreativitet i skolen ; Kreativitet som fornyelsens kunst ; Kreativitet i en dansk skolevirksomhed (Kollektiv kreativitet i Landsbyskolen ; Kreativitetsdiskurser krydser klinger på Stationsbyskolen ; Mellem test og trinmål på Storbyskolen) ; En praksisudviklende kreativitetsmodel (En model for udvikling af kreativitet i skolens praksis ; Kreativitetens uomgængelighed i det moderne samfund : Konklusion og perspektiver)


Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juni 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 4. juni 2010

Begrebet "kreativitet" er omdrejningspunktet for det meste af den pædagogiske debat i den danske skolekultur i disse år og kommer nok også til at være det de næste mange år. Denne bog om kreativitet i skolen henvender sig til alle de professionelle parter i skoleverdenen. Både skoleledere, lærere og lærerstuderende kan finde inspiration i bogen, samt et teoretisk fundament til et af fokusområderne for fremtidens skole.

Lene Tanggaard er professor i pædagogisk psykologi og forsker i betingelser for udvikling af kreative miljøer. I denne udgivelse præsenterer hun de pædagogiske og psykologiske teorier bag forskellige kreativitetsbegreber og giver sine bud på, hvordan kreativitet kan udvikles i praksis. Hendes model til kreativitet består af de tre nøglebegreber: fordybelse, "fuskeri"/eksperimenteren og modstand fra materialet. Bogen rummer herudover interview fra tre skoler, som arbejder med kreativitet i praksis.

Sammen med denne bog om kreativitet vil det også være oplagt at læse Kreativitet skal læres, 2008, Kreativitetsfremmende læringsmiljøer i skolen, 2009, og KIE-modellen - innovativ undervisning i folkeskolen, 2009.

Interessant og velargumenteret udgivelse om kreativitet i skolen. Relevant læsning for alle folkeskolens parter.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 22 (2010)

af

af

Kirsten Krogh-Jespersen

Årg. 127, nr. 22 (2010)


Politiken

d. 14. aug. 2010

af

af

Poul Aarøe Pedersen

d. 14. aug. 2010


Jyllands-posten

d. 20. juli 2010

af

af

Lone Nørgaard

d. 20. juli 2010


Danske kommuner

Årg. 41, nr. 26 (2010)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 41, nr. 26 (2010)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 1 (2011)

af

af

Birte Kvist

Årg. 48, nr. 1 (2011)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2011, nr. 2

af

af

Anders Øgaard

2011, nr. 2