Gå til indholdForladtheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Slægtsroman, der følger tre generationer, Rita, Sally og K, i tre forskellige byer, London, Stockholm og Thessaloniki. Med spor tilbage til de jødiske forfædres skæbne fortælles historien om en ukontrollerbar ensomhed, der går i arv. For læsere af moderne eksil-litteratur og slægtsromaner


Anmeldelser (5)


18. nov. 2020

Slægtsroman, der følger tre generationer, Rita, Sally og K, i tre forskellige byer, London, Stockholm og Thessaloniki. Med spor tilbage til de jødiske forfædres skæbne fortælles historien om en ukontrollerbar ensomhed, der går i arv. For læsere af moderne eksil-litteratur og slægtsromaner.

Mormor Rita bor i London og bliver som ung forelsket i Vidal Coenca. Hans sefardiske familie flygtede fra Thessaloniki og kan umuligt acceptere Rita, som er ikke-sefardisk. I over 20 år må Rita leve med den ensomme skam: ikke at være gift med den mand, hun har to døtre med. Sally er den ene af de to døtre. Efter en opvækst præget af hemmeligheder, en fraværende far og store identitetsmæssige konflikter rejser hun til Sverige, hvor jegfortælleren K befinder sig. Ved at dykke ned i kvindernes skæbner kan K undersøge den ensomhed og det had, der har præget både deres tilværelse og hele Europa gennem det meste af det 20. århundrede.

En kompleks og stor roman om ensomhed, had, eksil, erindring og kærlighed. Identitet er et stort tema i romanen, og man får følelsen af, at identitet opleves som noget fragmenteret for alle kvinderne i romanen, fordi dele af deres familiers historier holdes hemmeligt. Enten pga. stolthed eller pga. frygten for at blive slået ihjel blot for at være den, man er. Romanen bygger på forfatterens egen familiehistorie og er hendes debutroman.

Vi er kortvarigt smukke her på jorden


beskriver lignende tematikkerVi er kortvarigt smukke her på jorden beskriver lignende tematikker.

Lektørudtalelse

Af

Karina Høyer

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2021-03-24

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 7. apr. 2021

Weekendavisen

Af

Benedicte Gui de Thurah Huang

d. 26. mar. 2021

Information

Af

Thomas Thurah

d. 26. mar. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021