Gå til indholdForkynderen : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

382 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2013


Anmeldelser (5)


24. sep. 2013

Til læsere af rolige danske provins-krimier med et filosofisk islæt.

Sander Jacobsen er et synonym for to debutterende forfattere: Dagmar Winther og Kenneth Degnbol. Landsbypræsten Thorkild finder sin kone, Karen, myrdet i baghaven. En måned senere myrdes Franks søster Sanne og selvom der ikke umiddelbart er en forbindelse mellem de to sager, begiver mændene sig ud på en rejse gennem de to kvinders liv, liv, som de i virkeligheden ikke kender ret meget til. Samtidig forsøger kriminalinspektør Thea Krogh at opklare mysteriet om de to mord og den dygtige manipulator, der måske står bag. Bogen er umiddelbart velskrevet og har flere gode anslag, men mange detaljer og filosofiske betragtninger gør spændingskurven lineær og bogen for lang. Persontegningen er en smule overfladisk, og forsøget på at højne det sproglige niveau gør at læseren distancerer sig fra historien, snarere end at engagere sig for alvor i personernes skæbne.

Minder om Anita Lillevangs krimiserie om Carla eller Kristine Widéns Mergelgraven der begge foregår i et mindre bysamfund med en stærk kvindelig efterforsker som omdrejningspunkt.

En krimi fra provinsen, med en ny kvindelig efterforsker i hovedrollen. Forkynderen udforsker emner som skyld og ensomhed og kan med sit rolige fortælletempo læses af dem, som ikke ønsker de meget tempofyldte og bestialske spændingsbøger. Til biblioteker med en umættelig krimi-lånerskare, der vil efterspørge et nyt dansk makkerpar.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2013-11-01

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. nov. 2013

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 11. jan. 2014

Weekendavisen

Af

Lars Brix Nielsen

d. 20. dec. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2014

Bog

2013

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Lydbog (cd)

2014

Ebog

2013