Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Forhøjet beredskab : en feltsygeplejerskes beretning


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

296 sider: ill. i farver

Udgivet

2012

Ophav

Christian Buonaventsen Kummerfeldt(forfatter, illustrator)
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Christian Buonaventsen Kummerfeldt er uddannet intensivsygeplejerske og har i to omgange i 2008 og 2009 været udsendt til Afghanistan. Han beretter detaljeret om sine oplevelser på felthospitalerne, om baggrunden for at tage af sted, og hvordan det var at komme hjem igen og indstille sig på en almindelig hverdag


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2012

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 29. aug. 2012

Af interesse for alle som ønsker et indblik i nødhjælpsarbejde og forholdene som udsendt frivillig i en betændt krigszone.

Forfatteren er uddannet intensivsygeplejerske og har i 2 omgange været udsendt til Afghanistan. I bogen beretter han detaljeret og meget personligt om sine oplevelser på felthospitalerne, om baggrunden for at tage af sted, og hvordan det var at komme hjem igen og indstille sig på et almindeligt liv igen. Det er barske sager han har været udsat for, men både den sorte humor, som går igen i bogen, det tætte kammeratskab og gode kollegiale forhold, der er blandt de udsendte, og de gode relationer til flere civile afghanere, har gjort det muligt at stå igennem uden alt for mange eftervirkninger.

Af andre bøger om nødhjælpsarbejde kan nævnes Engell, Merete: Sygeplejerske i verdens brændpunkter, 2009, Øjenvidnerne : ni læger uden grænser fortæller, 2003 og Læger uden Grænser : beretninger fra felten, 2003.

En personlig og levende beskrivelse af forfatterens oplevelser i Afghanistan som udsendt sygeplejerske i Kandahar og Camp Bastion i Helmandprovinsen.


Weekendavisen

d. 5. okt. 2012

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 5. okt. 2012


Militært tidsskrift

Årg. 141, nr. 3 (2012)

af

af

Erik Darre

Årg. 141, nr. 3 (2012)Informationer og udgaver

2012

Bog

Christian Buonaventsen Kummerfeldt

Nyt Nordisk Forlag

2012

E-bog

Christian Buonaventsen Kummerfeldt

Nyt Nordisk Forlag