Gå til indholdForhærdede tidselgemytter : minikrimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

237 sider

Udgivet

2009

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Krimi. En myrdet præst. En hjælpepræst med rigeligt motiv. Præsteelskende damer i menigheden. Et mylder af motiver og fortrængninger vælder frem, da vicepolitiinspektør Rolf Greve sættes til at opklare et mord. Medmenneskelighed og tilgivelse er ikke det, der præger de implicerede


Anmeldelser (5)


21. okt. 2009

Gretelise Holms danske krimier har et stort publikum, der holder af de effektive, ublodige krimier fra hverdagens Danmark. Hendes primære hovedperson er journalisten Karin Sommer, der dog ikke optræder i denne enkeltstående kriminalroman.

En sognepræst i Lukaskirken findes myrdet i kirkens krypt. Den unge hjælpepræst bliver fundet med et blodigt krucifix i hånden, bøjet over den afdøde. Vicepolitiinspektør Rolf Greve aner, at sagen er mere speget end umiddelbart antaget. Hans efterforskning afslører snart en sump af jalousi, begær, bogstavelig bibelfortolkning og fraktionering inden for de kirkelige rækker. Gretelise Holms styrke er et velfungerende sprog og gode personkarakteristikker. Hendes miljøskildringer er præcise. Her har hun skrevet en nutidskrimi om folkekirken, forsmåethed og afvisninger. Forsiden er en stenbaggrund med en tornekrone og blodstænk. Bemærk, at bogen kun er på størrelse med en hånd. Det er en "minikrimi". På forsiden en mærkat med teksten "hel ny julekrimi til mandelgavepris". Bagsideteksten forklarer både indhold og forfatterskab fint.

I serien om Karin Sommer er kommet 4 titler, senest Nedtælling til mord i 2007. Denne om Rolf Greve står alene.

Gretelise Holm skriver gedigne krimier med et velkonstrueret plot. Her en fortælling om mord og motiver i den danske folkekirke. Gode røgslør lægges ud undervejs inden opklaringen. Enkelt sprog, troværdige personskildringer og genkendeligt miljø. For krimilæsere.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Caft

Jyllands-posten

Af

Nanna Frank Rasmussen

d. 4. nov. 2009

Politiken

Af

Anette Dina Sørensen

d. 7. nov. 2009

Information

Af

Mette Højbjerg

d. 16. nov. 2009

Dansk kirketidende

Af

Birgitte Stoklund Larsen

Årg. 161, nr. 12 (2009)


Informationer og udgaver

Ebog

2012

Ebog

2011

Punktskrift

2011

Lydbog (net)

2010

Bog

2009

Lydbog (cd-mp3)

2009

Lydbog (cd)

2009

Lydbog (cd)

2009