Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Forfædrenes talisman

Del 1 af SkæbneløsDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

288 sider: ill.

Udgivet

2018

Ophav

Linette Harpsøe(forfatter)

Eva Nielsen(redaktør)

Stinna Danger(illustrator)
Genre og formroman, fantasy
Målgruppe

til børn

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Fantasy. Echostammens prinsesse, Arki, plages af drømme om en drage, der brænder hendes landsby til grunden. Madiga skulle efter sin mors død have været Nationens nye seer, men det bliver forpurret, og hun tager til Dragernes Bjerg. Deres skæbner er bundet sammen, men kan de forhindre Etyrals undergang?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. okt. 2018

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 25. okt. 2018

Første bog i fantasyserien "Skæbneløs". Madiga skal være Nationens nye seer, og Arki er echostammens høvdingeprinsesse. Deres skæbner er bundet sammen, uden de ved det, og de må finde deres egen vej. Fra 12 år.

Vi følger skiftevis Arki og Madiga. Arki plages af drømme om sorte krigere og en ildspyende drage, der brænder hendes landsby til grunden. Hun beslutter sig til at rejse til De Udstødte Vilde, fordi kun den magi Forfædrenes Talisman besidder, kan hjælpe hendes folk. Madiga er datter af Nationens seer, og skal efter moderens død være den nye seer. Den skæbne forpurrer den magtsyge Serif, der sender alle der tør, afsted til Dragernes Bjerg for at danne slægtskab med en drage, og derved blive det nye orakel. Madiga føler sig skæbneløs og hun tager afsted. Der hersker stor mistro mellem folkene i Etyral, og det er op til Madiga og Arki at gennemskue, hvordan de redder Etyral fra undergang.

Solid fantasy, der handler om at finde sin egen vej i en traditionsbundet verden med fremmedfrygt og skel mellem folk. Sproget er nogle steder en anelse klodset, men historien har en fremdrift, der gør at man bliver fanget af den. Bogens styrke er den gode verdensopbygning, komplet med særlige folk, skikke, væsener og legender. Linette Harpsøe har tidligere skrevet den dystopiske serie "Exilium", hvor 1. bind er Exilium - de fejlfødte.

Minder om Tamora Pierces bøger om Alanna: Løvindens sang. [Bind] 1Løvindens sang. Bind 1 : Alanna.


Litteratursiden.dk [online]

d. 14. nov. 2018

af

af

Lene Jensen (f. 1964-04-15)

d. 14. nov. 2018


litteratursiden.dk

d. 14. nov. 2018

af

af

Lene Jensen

d. 14. nov. 2018

Klassisk fantasy om de godes kamp mod de onde. Lovende start på ny serie. Madiga skulle egentlig have været Nationens næste seer, men da det ikke længere er en mulighed, må hun på lige fod med andre u...Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Stinna Danger

DreamLitt, 1. udgave

2018

Ebog

Illustrator: Stinna Danger

DreamLitt, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Charlotte Schultz

DreamLitt Aps