Gå til indholdForestil dig - : kristendommen kort fortalt


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

139 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


En grundlæggende indføring i kristendommen, dens budskab og om troens betydning og de grundvilkår der hører til


Anmeldelser (2)


20. sep. 2017

Om troens betydning og de grundvilkår der hører til. For troende kristne lånere som gerne vil have ord på, og udfolde troens betydning for livet.

Forfatter, præst og religionspædagog Bent Arendt beskriver hvad der hører med til at leve som menneske. Bogen tager udgangspunkt i menneskets gudsforhold som en evigt gældende virkelighed. Gudsforholdet, skriver Arendt, kan gøre noget ved mennesker som mennesker ikke kan selv. Det åbner mennesker for livet i forhold til andre og til Gud og hans virkelighed. "Det er ødelæggende for selvforståelsen og fællesskabet og giver falsk selvbillede, hvis man først og fremmest ser sig selv i modsætning til nogle andre, og modsætningsforholdet kan lægge op til uhæmmet vrede og afvisende egoisme. [...] Det skader skønsomheden og bevidstheden om, hvem vi er, hvor vi er, og hvad vi skal i livet sammen, og mange mennesker får ikke den medfølelse, hjælp og støtte, de har brug for i den fælles verden.".

Med et smukt sprog giver forfatteren en indføring i kristendommens budskab. Bogen er optaget af det moderne menneskes travlhed og behov for kontrol. I stedet mener forfatteren, at læseren skal hengive sig til livet med tillid til, at det er i gode hænder. "Vores forestillinger hænger sammen med, hvordan vi forholder og forstår.".

Af andre titler som også opfordrer til nærvær med, og tillid til Gud er: Himmellys


Før amen


På trods


, Før amen og På trodsAf andre titler som også opfordrer til nærvær med, og tillid til Gud er: Himmellys, og På trodsAf andre titler som også opfordrer til nærvær med, og tillid til Gud er: Himmellys, Før amen og Af andre titler som også opfordrer til nærvær med, og tillid til Gud er: Himmellys, Før amen og På trods.

Lektørudtalelse

Af

Hamide Kara

Præsten

Af

Rasmus Nøjgaard

Årg. 109, nr. 22/23 (2019)


Informationer og udgaver

Bog

2017