Bøger / faglitteratur / biografier

Forelsket i verden : en munks rejse ud i verden og ind i sig selv


Beskrivelse


Munken Yongey Mingyur Rinpoche (f. 1975) fortæller om de fire år, hvor han levede som omvandrende munk og tigger i Indien med det formål at afprøve den spirituelle buddhistiske træning, samt om buddhistiske læremestres visdom og om centrale buddhistiske begreber og tro.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 28. maj 2019

Fortælling om et fireårigt omvandrende retreat for at teste holdbarheden af spirituel buddhistisk træning. Til læsere af buddhistisk filosofi.

Den tibetanske meditationslærer og munk Yongey Mingyur Rinpoche begiver sig i 2011 ud på en pilgrimsrejse for i praksis at afprøve det, han havde lært, og for at finde ud af hvem han er uden titel og rolle. Han levede de næste fire år som omvandrende munk og tigger i Indien. Han får testet ubehag, frygt, smerte og nærdød. Hans personlige beretning om retreatet og sine læremestres visdom veksler med oplysning om centrale buddhistiske begreber og tro, som fx erkendelse af tomhed, altings forgængelighed, fænomenet bevidsthed og meditativ opmærksomhed. Bogen slutter med forklaring på begreberne.

Meget ordrig beretning om tibetansk/buddhistisk livsfilosofi, og om at efterleve filosofien når sindet bliver sat på prøve af usikkerhed, frygt, sygdom og sult. De lange forklaringer om buddhistisk filosofi, og mange ord om overvindelse af trængsler udenfor den trygge base i klostret, tester læserens tålmodighed. Bogen er derfor for den dedikerede læser af den i Vesten velkendte buddhist Yongey Mingyur.

Yongey Mingyur Rinpoche har tidligere udgivet Glæden ved at være tilVisdom med glæde, en tibetansk meditationsbog for vesterlændinge, og Visdom med glæde om buddhistisk praksis i forhold til hverdagslivets udfordringerYongey Mingyur Rinpoche har tidligere udgivet Glæden ved at være til, en tibetansk meditationsbog for vesterlændinge, og om buddhistisk praksis i forhold til hverdagslivets udfordringer.


Religion

2019, nr. 3

af

af

Jesper Østergaard (f. 1973)

2019, nr. 3


Nyt aspekt

Årg. 52, nr. 1 (2020)

af

af

Bo Heimann

Årg. 52, nr. 1 (2020)