Gå til indholdFordi ilden er vores


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

Ca. 170 sider

Udgivet

2016

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Barsk historie om to søskende og deres voldelige opvækst med alkoholisme og pædofili. Flere år senere sætter storebroderen ord på overgrebene og fortæller historien til sin lillesøster


Anmeldelser (5)


28. jan. 2016

Der skulle være så dejligt ude på landet. Det er der bare ikke. I byen Stenderup vokser fortælleren og hans søster op med store omsorgssvigt. Vold, druk og daglige fortielser trækker tråde ind i voksenlivet, hvorfra storbroderen i tilbageblik beskriver barndommen.

Efter en skilsmisse bor bror og søster sammen med deres psykisk syge mor og alkoholiserede og voldelige papfar. Spørger nogen familien, hvordan det går, er svaret altid "fint". Som voksen fortæller broderen historien til sin lillesøster. Han forsøger at komme overens med deres fortid, og få fodfæste i voksenlivet. Det er en stramt komponeret mini-roman i både form og indhold. Forfatteren, som er en del af det litterære miljø i Århus, beskriver selv bogen som autofiktion.

En rørende fortælling om en storebrors kærlighed til sin forsømte lillesøster. Ondskaben ligger på lur på hver side, og de små korte sætninger er i deres nøgternhed med til at understøtte den barske handling.

I Sommerbarn


af Kirsten Myers beskrives også en voldelig opvækst med fortielser beskrevet fra et barns synsvinkelI Sommerbarn af Kirsten Myers beskrives også en voldelig opvækst med fortielser beskrevet fra et barns synsvinkel.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 23. feb. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Doris Ottesen

d. 9. maj. 2016

Information

Af

Lone Nikolajsen

d. 27. feb. 2016

Litteratursiden.dk [online]

Af

Karina Høyer

2016-02-18


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Bog

2016

Ebog

2016