Gå til indholdForbudt kærlighed : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

330 sider

Udgivet

2014

genre/form

romanOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Kina. 1970erne. Midt under kulturrevolutionen bliver den unge Jingqui sendt til en fjern landsby langt ude på landet, for at skrive essays til en historiebog. Her møder hun "gamle tredje" og de forelsker sig, men kærligheden har svære vilkår


Anmeldelser (3)


8. apr. 2014

Bogen Forbudt kærlighed er en kinesisk kærlighedsroman, der foregår under kulturrevolutionen i Maos hårde regime. International bestseller skrevet af en anonym forfatter under pseudonymet "Ai Mi". Filmatiseret i 2010.

Romanen er ikke blot en meget rørende og uskyldig fortælling om en ung kvindes møde med kærlighedens mysterier. Den er også et indblik i den hårde kulturrevolution, der fandt sted i Kina i 1966-1976. Jingque bliver sendt ud til en fjern fattig landsby langt ude på landet for at skrive en lærebog i historie baseret på indbyggernes fortællinger. Hendes familie er faldet i unåde, hendes far er sendt i arbejdslejr, broren er sendt langt ud på landet for at arbejde og moren, der er lærer, må forsørge Jingque og søsteren og de bor fattigt i en bolig på morens skole, hvor det regner ind med sort støv fra skolekøkkenet. Jingque er dygtig og hårdtarbejdende. Foruden sin skole, har hun også timer i både bordtennis og volleyball og krævende. fysisk hårdt sæsonarbejde. Samfundets magt over individerne og de mange kontrolinstanser - både sociale og samfundsmæssige - løber som en parallel fortælling i kærlighedshistorien.

Houying Dais Stenene i muren og Vild Ingefær af Anchee Min foregår også i Kina under kulturrevolutionen.

International bestseller, der fortæller om både uskyldig ægte kærlighed, alvorlig sygdom og ikke mindst livet i Kina under kulturevolutionen.

Lektørudtalelse

Af

Maria Björnsdóttir

Litteratursiden.dk [online]

Af

Maria Björnsdóttir

2014-08-12

Politiken

Af

Marie Tetzlaff

d. 2. jun. 2014


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014