Gå til indhold
Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Forbryderbilledets historie fortælles med udgangspunkt i en lang række danske forbryderportrætter fra sidste halvdel af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet. Derudover gives et kig ind i datidens kriminelle underverden og et liv på kanten af normalsamfundet via en lang række biografier over de portrætterede forbrydere


Anmeldelser (6)


28. maj. 2013

Egner sig fortrinligt for brugeren der er ude efter den mere "skæve" bog. Låneren der er glad for (forbryder) fotos vil ligeledes blive glædeligt overrasket. Sidst bliver den historisk interesserede låner også tilgodeset.

Ved første øjekast har denne bog virkelig en dragende effekt. Jeg ved ikke, om det er forsidebilledet eller emnet i almindelighed der har denne specielle virkning, men et er sikkert, jeg har svært ved at lægge bogen fra mig. Som titlen antyder, indeholder bogen en lang række historiske fotos fra danske forbryderalbums. Fotoerne i bogen er krydret med udførlige beskrivelse af de impliceredes gerninger, samt tiden de måtte tilbringe i landets forskellige arresthuse. De forskellige afsnit og kapitler tager afsæt i overordnede emner som, "Forbryderbilledets fødsel", "Det klassiske forbryderbillede" eller "Forbrydermennesket". Hele bogen er professionel ned til mindste detalje, og er en sand fornøjelse at bladre igennem, og så er den udgivet i en lækker hardback kvalitet.

Til min store overraskelse er der tidligere udgivet flere lignende titler, som for eksempel Forbrydersker og offentlige fruentimmere 1863-1919 fra 2008. Den omhandler dog udelukkende kvindelige forbrydere.

En meget flot, professionel og gennemarbejdet bog der er svær at lægge fra sig. De mindste biblioteker skal dog nok overveje, om der er lånere til sådan en bog.

Lektørudtalelse

Af

Lars Ovesen

Berlingske tidende

Af

Bent Blüdnikow

d. 30. maj. 2013

Kristeligt dagblad

Af

Claus Mechlenborg

d. 3. aug. 2013

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 19. jul. 2013

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Dion Maaneskjold

2013, nr. 2

Journalen

Af

Johnny Wøllekær

2014, nr. 2


Informationer og udgaver

Bog

2016

Bog

2013