Gå til indholdForbrydelse, straf og afsoning i Danmark


Beskrivelse


Om resultaterne af Rockwool Fondens forskningsindsats i emnet kriminalitet, straf og levevilkår


Anmeldelser (2)


24. jun. 2015

En introduktion til forskning i forbrydelse og straf, hvor også lægmænd kan følge med.

Bogen falder i to dele: I første del beskrives udviklingen i dansk og europæisk strafferet siden middelalderen, mens anden del præsenterer resultater fra de seneste 20-30 års forskning i kriminelle og kriminalitet med fokus på Rockwool Fondens forskning. Med udgangspunkt i statistiske data diskuteres bl.a. hvorvidt kriminaliteten stiger eller falder i disse år, tidligere straffedes muligheder på ægteskabs- og arbejdsmarkedet og hvordan forskellige længder og typer af straf i det hele taget påvirker de dømtes videre tilværelse.

Det historiske giver et fint overblik over et kompliceret emne og forskningsresultaterne, der formidles i overskuelige grafer og tabeller, kvalificerer den løbende debat om stigning og fald i kriminaliteten og forskellige straffes effekt eller mangel på samme.

Bogen giver en introduktion til stof, der behandles tilbundsgående i Retshistorie


Straf - hvad ellers?


Kriminalitet og retfærdighed


. Anden del supplerer Straf - hvad ellers? der diskuterer straf og retsfølelse ud fra mere humanistiske argumenter og Kriminalitet og retfærdighed, der er en decideret undervisningsbogBogen giver en introduktion til stof, der behandles tilbundsgående i Retshistorie. Anden del supplerer der diskuterer straf og retsfølelse ud fra mere humanistiske argumenter og Kriminalitet og retfærdighed, der er en decideret undervisningsbogBogen giver en introduktion til stof, der behandles tilbundsgående i Retshistorie. Anden del supplerer Straf - hvad ellers? der diskuterer straf og retsfølelse ud fra mere humanistiske argumenter og , der er en decideret undervisningsbogBogen giver en introduktion til stof, der behandles tilbundsgående i Retshistorie. Anden del supplerer Straf - hvad ellers? der diskuterer straf og retsfølelse ud fra mere humanistiske argumenter og Kriminalitet og retfærdighed, der er en decideret undervisningsbog.

Lektørudtalelse

Af

Kirstine Hagen Thomasen

Danske kommuner

Af

Tom Ekeroth

Årg. 46, nr. 16 (2015)


Informationer og udgaver

Bog

2015