Gå til indholdForandringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

219 sider

Udgivet

2012

genre/form

romanOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Livet forandres gradvist for Anne, idet børnene flytter hjemmefra og ægteskabet begynder at knirke. Anne styres af jalousi og kontrol og derfor smuldrer hendes lille kernefamilie


Anmeldelser (1)


2. jul. 2012

Forsiden appellerer fint til målgruppen, som er den middelaldrende kvinde, der måske selv befinder sig i ægteskabelig krise efter mange års ægteskab og som ikke behøver den store litterære læseoplevelse.

Kirsten Ahlburg kender vi efterhånden fra hendes lange forfatterskab, og hun fortæller her historien om Anne, som efter mange års ægteskab får mange forandringer i sit liv. Datteren Sarah tager på efterskole, sønnen Casper flytter hjemmefra, moren dør efter lang tids skranten og Anne begynder at tro, at manden Gert har en affære. Og det har han selvfølgelig. Jalousi, kontrol og ideen om en kernefamilie er historiens plot og på grund af det lidt tynde sprog, skal man et godt stykke ind i historien, før man ikke længere fokuserer på sproget og i stedet bliver fanget af Anne og hendes ægteskabelige krise.

Emnemæssigt lægger den sig tæt op af Grünfelds Sommerferie men uden sammenligning til den sproglige formåen. Intet at fortryde af Trude har ligeledes utroskab som det primære emne. Er man ude efter en bog om kvinders midtvejskriser, bør man nok i stedet kaste sig over Gades Den tomme stol for en bedre læseoplevelse.

En lidt tynd historie om en kvindes midtvejskrise, men som sikkert vil blive læst af den store gruppe af kvindelige læsere, som den flotte forside appellerer til.

Lektørudtalelse

Af

Stine Grabas


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2012

Bog

2012

Ebog

2012

Punktskrift

2012