Bøger / faglitteratur

Forandringer spørger ikke om lov, de kommer bare


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hvordan hjernen arbejder og klargøres til forandringer, samt hvordan forandringen fastholdes og bliver til en vane.

Indhold

Midt i et paradigmeskifte ; Original eller kopi ; Gamle grundantagelser og stress ; Helhjernethed og innovation ; Forandringspsykologien bag vores adfærd ; At give samtidigt med at du selv vokser i stedet for at presse citronen ; Et bud på fremtidens fitness center for helhjernethed og innovation


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2008

af

af

Jette Landberg

d. 5. maj 2008

For alle der gerne vil udfordres i deres faste grundantagelser og lære noget om, hvorfor vi har disse. Forandringspsykologi for både ledere og medarbejdere og evt. også til brug i privatlivet. Bogen er ikke skrevet i svært sprog, men den kræver alligevel en tålmodig læser, da den er tætskrevet og uden ret mange illustrationer.

En anderledes bog om forandringer, og om hvorfor vi reagerer på dem som vi gør. Vi styres alle af vore grundantagelser, der ofte er ubevidste. De er summen af erfaringer, og de er formede af, hvad vi har hørt fra forældre, venner, kolleger osv. Det er derfor utroligt vigtigt, ifølge forfatteren, at vi løbende ajourfører disse grundantagelser både for os selv og samlet i virksomheden. Bogen er en arbejds- og refleksionsbog, der rejser en række emner fx stress, forandringsledelse, innovation osv. Den er et koncentrat af Helen Eriksens samlede foredragsvirksomhed omkring forandringsledelse, og den første i Mere mening-serien, hvor der snart udkommer andre, der går i dybden med dele af emnerne.

Helen Eriksen har tidligere udgivet Frugttræ-strategien i 2002, der viser hvordan man kan lære at give, mens man selv vokser Der findes en del om forandringsledelse og innovation, men ikke med denne holistiske og reflekterende tilgang til emnet.

En spændende bog, der kræver lidt tålmod at læse, men til gengæld belønner læseren ved at berøre nogle forudfattede, iboende meninger, som man er nødt til at arbejde med, hvis man vil forandring.