Bøger / faglitteratur

Forandring i forening : når din forening skaber værdi i kommunen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
208 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2015
Ophav

Beskrivelse


Inspiration for aktive i det lokale foreningsarbejde, primært inden for det folkeoplysende arbejde. Behandler blandt andet samarbejdet med kommunen, foreningstyper, folkeoplysningsloven, partnerskaber og forslag til værdiskabende aktiviteter på forskellige foreningsområder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 22. juni 2015

Om det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde beregnet for aktive, lokale ildsjæle.

Bogen er tænkt som inspiration for aktive i det lokale foreningsarbejde primært inden for det folkeoplysende arbejde. I 16 kapitler sætter forfatteren fokus på vigtige elementer i foreningsarbejdet og hvordan det kan nytænkes: hvordan skabes værdi i relation til kommunen, hvem er de frivillige, hvilke foreningstyper er der, folkeoplysningsloven, samarbejdet med kommunen, holdninger til frivilligt og lønnet arbejde, partnerskaber, motivationsfaktorer og forslag til værdiskabende aktiviteter på forskellige foreningsområder. Bogen er skrevet på baggrund af forfatterens egne erfaringer og diverse inspirations- og interviewmateriale.

Forfatterens store erfaring og viden med det frivillige foreningsarbejde formidles med stort engagement, og bogens blanding af konkrete ideer og mere overordnede betragtninger vil med udbytte kunne anvendes i mange foreningssammenhænge også ud over det folkeoplysende område.

Der findes mange bøger om frivilligt arbejde fx Folkestyrets rugekasserFrivilligkoordinering - hvorfor og hvordan?Seniorfolk - der er brug for os, Frivilligkoordinering - hvorfor og hvordan? og især for seniorer Seniorfolk - der er brug for os. Nærværende fungerer specifikt som et direkte hjælpeværktøj for frivillige foreningsaktiveDer findes mange bøger om frivilligt arbejde fx Folkestyrets rugekasser, og især for seniorer Seniorfolk - der er brug for os. Nærværende fungerer specifikt som et direkte hjælpeværktøj for frivillige foreningsaktiveDer findes mange bøger om frivilligt arbejde fx Folkestyrets rugekasser, Frivilligkoordinering - hvorfor og hvordan? og især for seniorer . Nærværende fungerer specifikt som et direkte hjælpeværktøj for frivillige foreningsaktive.


Danske kommuner

Årg. 46, nr. 23 (2015)

af

af

Per B. Christensen

Årg. 46, nr. 23 (2015)