Gå til indholdBøger / faglitteratur

Forældremagi : syv enkle trin til at lykkes med opdragelsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

196 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

Ophav

Hedvig Montgomery(forfatter)

Hanne Løvdal(illustrator)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. maj. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 15. maj. 2019

Introbog i syv trin til børneopdragelse bygget op ud fra forfatterens store erfaring som familieterapeut. For førstegangsforældre og fagprofessionelle.

Første bog i en serie om børneopdragelse skrevet af en familieterapeut/psykolog. Bogen består af en introduktion og derefter de syv trin, som forfatteren mener er de vigtigste i forhold til børneopdragelse: 1) At knytte bånd med barnet, 2) Lær at mestre de store følelser, 3) slip børnene fri, 4) Hvad gør du, når det brænder på?, 5) Red forholdet (og familien), 6) Grænser og konsekvenser og 7) Arbejd med dine egne mønstre. Efter de syv trin følger et kapitel om det at være forældre til børn med specielle behov, sygdomme, handicaps. Bogen indeholder illustrationer og faktabokse, der flere gange er opdelt efter barnets alder.

Letlæst og indbydende bog, der både via sprog og layout giver læselyst. Forfatteren ved, hvad hun taler om, og skriver på en måde, så alle kan forstå det. Indimellem virker "faktaboksene" noget tilfældigt placeret, fx en om skærmtid midt i kapitlet om at arbejde med sine egne mønstre fra barndommen, men ellers er det en meget velfungerende bog til primært nye forældre. Bogen er ikke særlig lang og kan tjene som en appetitvækker til at gå dybere ind i flere emner.

Forfatteren er inspireret af blandt andre disse to værker om børneopdragelse: Vore unger og kunsten at gøre mennesker af demFørerulve


og FørerulveForfatteren er inspireret af blandt andre disse to værker om børneopdragelse: Vore unger og kunsten at gøre mennesker af dem og .


P [online]

d. 25. jun. 2019

af

af

Julie Hjorth Kruse

d. 25. jun. 2019


Sundhedsplejersken

Årg. 43, nr. 2 (2021)

af

af

Anja Kreutzmann

Årg. 43, nr. 2 (2021)Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Hanne Løvdal

Akademisk Forlag, 1. udgave

2019

Ebog

Illustrator: Hanne Løvdal

Akademisk Forlag, 1. e-bogsudgave

2022

Lydbog (net)

indlæser: Linda Elvira Magnussen

Akademisk Forlag