Bøger / faglitteratur / vejledninger

Forælder til hashryger : en selvhjælpsbog til forældre til unge der ryger hash


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
104 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
vejledninger
Målgruppe
for forældre

Indhold

Introduktion (Skyldfølelse og afmagt ; Hash - de unges rødvin ; Teenagere i dilemma ; Baggrund for unges hashrygning ; Præmissen for at være forælder til en hashryger ; Om søskendejalousi) ; Typisk udviklingsforløb & praktisk anvendelse af bogen (Mistanke ; Begrundet mistanke ; Kontrol ; Konfrontationen ; Frustration ; Dialogen ophører ; Tilliden er væk ; Tyverier og trusler ; Krav eller forhandling ; Han vil flytte); Nødvendig viden (Kort over verden ; Din rolle ; Hashens virkning); Nyttig viden (Grundregler for kommunikation ; Forældres roller) ; Sådan gør du - opsummering (10 ting du skal gøre ; 5 ting du ikke skal gøre) ; Opgaver til forældrecoaching ; Forandringsskemaet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2013

af

af

Camilla Sejerøe

d. 24. apr. 2013

Bogen er, som undertitlen så fint siger, en "selvhjælpsbog til forældre til unge, der ryger hash".

Christopher Schmitz er tidligere SSP-konsulent, og driver nu virksomheden "Komphash", der coacher unge med hashmisbrug og deres forældre. Bogen er en brugsbog, der sigter mod at være en instruktion for målgruppen. Der er først en introduktion til emnet, dernæst typisk udviklingsforløb og praktisk anvendelse af bogen. Til sidst nødvendig viden og opgaver. Der er mange praktiske øvelser og illustrerende diagrammer, der letter forståelsen. Der bliver gjort rigtig meget ud af, hvordan man taler med den unge, og fokus er ligeså meget på dialog og kommunikation, som på komplikationer i forbindelse med hash-rygning.

I 2007 kom Hash-samtalen : om unge og hashrygning, men den har fokus på de professionelle, hvor herværende har fokus til forældre. Der findes naturligvis pjecer om emnet, men den kommunikative tilgang til emnet er unik.

En absolut brugbar bog til forældre, der trænger til en hånd. Den vil bestemt have sine lånere.