Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Forårsoffer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

484 sider

Udgivet

2022

Ophav

Anders De la Motte(forfatter)

Louise Urth Olsen(oversætter)
Genre og formroman, romaner, krimi

Beskrivelse


Krimi om et rituallignende mord på en ung pige i nærheden af et gammelt slot i Skåne. En del år efter kommer der fornyet interesse i sagen, da der gøres et nyt fund. For krimilæsere


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 18. dec. 2020

Krimi om et rituallignende mord på en ung pige i nærheden af et gammelt slot i Skåne. En del år efter kommer der fornyet interesse i sagen, da der gøres et nyt fund. For krimilæsere.

Fjerde fritstående del af Anders de la Mottes serie "Skånekvartetten". I 1986 bliver en 16-årig pige myrdet under omstændigheder, der minder om et ritual. Det foregår i en skov tilhørende et skånsk slot. Det er offerets stedbror, der dømmes for mordet og hele familien forsvinder derefter sporløst. Senere, i 2019, får lægen Thea Lind interesse i denne familietragedie. Thea Lind er flyttet ind på den skånske slot og gør et mærkeligt fund i et gammelt egetræ. Hendes fascination af mordet blusser op og i takt med, at hun får stykket information sammen, kan hun se store ligheder mellem den 16-årige piges og hendes egen opvækst. Thea Lind mener ikke, at sandheden omkring mordet er kommet frem, og at den unge pige ikke var det eneste offer.

Stærk krimi med psykologisk og historisk dybde. Den regionale tilknytning til Skåne er tilstede som en rød tråd. Anders de la Motte skriver i et vedkommende sprog, og fortællingen har en gribende og spændende opbygning. Det fortælletekniske niveau er højt. Denne er på højde med de tre tidligere titler i serien og har også den historiske dimension som særligt kendemærke.

SensommerjagtVinterild


Efterårssorg


X måder at dø på


, Vinterild og Efterårssorg er de tidligere titler i serien. X måder at dø på er en krimi, der også foregår i SkåneSensommerjagt, og Efterårssorg er de tidligere titler i serien. X måder at dø på er en krimi, der også foregår i SkåneSensommerjagt, Vinterild og er de tidligere titler i serien. X måder at dø på er en krimi, der også foregår i SkåneSensommerjagt, Vinterild og Efterårssorg er de tidligere titler i serien. er en krimi, der også foregår i Skåne.


Jyllands-posten

d. 10. jan. 2021

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. jan. 2021


Berlingske tidende

d. 30. jan. 2021

af

af

Merete Reinholdt

d. 30. jan. 2021Informationer og udgaver

2022

Bog

Anders De la Motte

Modtryk, 4. udgave

2021

Bog

Anders De la Motte

Modtryk, 1. udgave

2021

Bog

Anders De la Motte

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2021

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Bent Otto Hansen

Modtryk,AV Forlaget Den Grimme Ælling

2021

E-bog

Anders De la Motte

Modtryk, 2. udgave

2021

Lydbog (online)

indlæser: Bent Otto Hansen

Modtryk