Bøger / faglitteratur / erindringer

For altid!


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Charlotte Qvist fortæller om den store omvæltning i familiens liv, da de adopterer en 3-årig dreng fra Colombia, om de problemer der kan være ved at adoptere et ældre adoptivbarn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Kjær Schou

2008

Bøgerne sætter fokus på ældre adoptivbørn med massive psykiske skader som følge af tidlig omsorgssvigt og deres problemer med at tilpasse sig et normalt familieliv. Af interesse for adoptivfamilier.

Det er en umiddelbar, ærlig, personlig beretning om en families kamp for at skabe de bedste vilkår for deres ubodeligt skadede dreng fra Colombia. Familien bestod i forvejen af et biologisk barn og et adoptivbarn. Det sidst tilkomne adoptivbarn Rasmus viser sig at være følelsesmæssigt, motorisk og intellektuelt skadet i svær grad og derfor ekstremt omsorgskrævende. Forfatteren fortæller ligefremt og hjertegribende om de konsekvenser, det har for de to ældre søskende og for ægteskabet og om den seje kamp for at få den rette hjælp fra de sociale myndigheder. Mor, man må da ikke gå fra børn, vel udkom første gang i 2000 i Virkelighedens verden. I For altid!, 2007 fører forfatteren beretningen frem til Rasmus er ca. 15 år og anbragt på en døgninstitution. Hele vejen igennem skinner den usvækkede kærlighed til Rasmus igennem parret med en stærk vilje til at kæmpe for de vilkår, der er bedst for Rasmus nu og i fremtiden.

Bøgerne tilføjer en ekstra dimension til de eksisterende personlige beretninger om adoptivbørn, der overvejende er præget af positive oplevelser.

En engagerende, personlig beretning om det vanskelige liv med et ældre, tidligt skadet adoptivbarn. Især for adoptivfamilier i en lignende situation, men læsere af gribende livshistorier kan også være med.


Adoption og samfund

Årg. 32, nr. 6 (2008)

af

af

Anne-Louise Linnemann Bech

Årg. 32, nr. 6 (2008)



Informationer og udgaver