Bøger / faglitteratur

Folkevognen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
367 sider: ill. i farver ; 29 cm
Udgivet
2007

Beskrivelse


Fortæller historien om bilen der var med til at motorisere danskerne og det meste af Europa. Om Hitlers og Porsches fælles projekt der blev alle tiders folkeeje.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Knud Weile

2007

For bilinteresserede og nostalgikere er her bogen om Folkevognen, en bilmodel der både var hovedkraften i Danmarks motorisering, og med over 21 millioner producerede enheder har sat sit præg på trafikbilledet verden over.

Forfatteren gennemgår folkevognens historie fra Ferdinand Porsches første prototyper til den sidste vogn forlod samlebåndet i 2003. De tekniske beskrivelser og fortællingen om folkevognskonceptet fylder meget i gennemgangen, men læseren får i tilgift et godt billede af Volkswagens betydning i Nazityskland og i efterkrigstidens Wirtschaftwunder i Vesttyskland. Bogen er fornemt illustreret med gengivelser af et halvt århundredes salgsbrochurer og flotte billeder af de forskellige modeller og varianter af den populære lille bil. Der rundes af med afsnit om danske forhandlere, prøvekørsler, motorsport, folkevognsklubber og lidt statistik.

Folkevognen har altid været en lavstatusbil, der ikke var elsket af motorskribenterne, og før denne store monografi er der således ikke megen litteratur på dansk om den model, der i mange år var bilkøbernes fortrukne.

En stor og flot illustreret bog, der fortæller historien om alle tiders mest populære bilmodel. Den kan både nydes af bilinteresserede og af de mange, der bare vil genkalde deres minder med den lille grimme men driftssikre Folkevogn.


Jyllands-posten

d. 14. dec. 2007

af

af

Claus Worup

d. 14. dec. 2007