Bøger / faglitteratur / bibliografier

Folkeskolen - efter reformen


Beskrivelse


I [bogen] søger forfatterne at belyse, hvilket politisk rationale der ligger bag forandringerne i skolen som helhed og inden for de forskellige fagområder. De opregner og diskuterer desuden de implikationer, som lovgivningen og de mange nye tiltag i kølvandet på reformen har for skolen og undervisningen, bl.a. Fælles Mål, styrket skoleledelse, øget inklusion og understøttende undervisning.
Bogens kapitler er skrevet af en række førende eksperter inden for uddannelsesforskningen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. mar. 2015

Status for folkeskolen efter den omfattende folkeskolereform i 2014. Bogen henvender sig til lærere, pædagoger, skoleledere, skolepolitikere samt andre med interesse i folkeskolen.

Folkeskolereformen i 2014 anses for at være den største omvæltning af folkeskolen nogensinde. Denne antologi præsenterer og diskuterer de politiske rationaler bag reformen samt analyserer på konsekvenserne og implikationerne fremadrettet for folkeskolen.

Det er en yderst interessant og dybdegående udgivelse for folk med interesse i folkeskolen og skolereformen. Bogens forfattere giver et sagligt og velbegrundet indblik i de nye tiltags muligheder og problematikker. En både vigtig og vægtig udgivelse.

Folkeskolereformen er stadig så ny, at der ikke er udgivet mange bøger om den. Endnu. Vil man læse mere om reformen, er bogen Inspiration til arbejdet med skolereformen en mulighed.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 16. apr. 2015

af

af

Sten Larsen

d. 16. apr. 2015


Unge pædagoger

Årg. 76, nr. 3 (2015)

af

af

Thorkild Thejsen

Årg. 76, nr. 3 (2015)



Informationer og udgaver