Bøger / faglitteratur

Folk som os : hvad medierne ikke fortæller


Beskrivelse


Et afslørende indblik i mediernes fremstilling af Mellemøsten og hvad der sker når kameraerne er slukket? Giver et overraskende og humoristisk indblik i den arabiske hverdag, som aldrig når avisernes forsider.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2009

af

af

Kent Skov

d. 5. mar. 2009

For folk med interesse for journalistik, medie- og korrespondentarbejde og forholdene i Mellemøsten.

JL er hollandsk journalist og forfatter og har gennem nogle år arbejdet som korrespondent i Mellemøsten for hollandsk radio/tv og avisen Volksrant. Han er i hjemlandet kendt for sine insider-reportager om vilkårene for at arbejde i de arabiske lande, hvor "nyhederne" ofte er tilrettelagt eller direkte manipulerede og styret af magthaverne med stærke begrænsninger i journalisternes mulighed for at dække dem. JL's første mission var at dække det amerikanske angreb på en terrorcelle i Sudan, hvortil han kom via Cairo uden kendskab til hverken journalistik eller forholdene i landet. Mulighederne for at lave selvstændig reportage var dog begrænsede, og JL rejser til det sydlige Sudan og skriver om den store hungersnød der. Han beretter med munter selvironi, men også med indføling og alvor om de mennesker, han støder på og har stor respekt for. Men også om de særlige arbejdsforhold med "fleksible" aftaler, indrejsetilladelser, der er svære at få og interviews, der ofte er en farce af indstuderede svar, mens han krydser efter historierne fra Cairo, hvor han har studeret, til Beirut og Bagdad, Sinai-halvøen, Damaskus og Libanon.

Der er solide danske indslag i denne genre af fx Lasse Ellegaard og Frank Esmann og ikke mindst Rapport fra en ørkenspejling af DR's mellemøstkorrespondent Steffen Jensen.

Underholdende og velskrevet bog om at arbejde som korrespondent i Mellemøsten.


Kristeligt dagblad

d. 8. dec. 2009

af

af

Benjamin Krasnik

d. 8. dec. 2009


Bogmarkedet

Årg. 155, nr. 7 (2009)

af

af

Jens Jørgen Kjærgaard

Årg. 155, nr. 7 (2009)


Goldberg

Nr. 19 (2010)

af

af

Steffen Jensen

Nr. 19 (2010)


Social kritik

Årg. 21, nr. 119 (2009)

af

af

Morten Thing

Årg. 21, nr. 119 (2009)