Gå til indholdFoldebøger i dansk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

79 sider: ill. i farver

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Foldebogen er en arbejdsmetode, som kan bruges i alle fag. Her er udvalgt 12 eksempler på bøger og ideer til, hvordan de konkret kan bruges i danskundervisningen


Anmeldelser (2)


4. okt. 2017

Foldebogen er en arbejdsmetode, som kan bruges i alle fag. Her er udvalgt 12 eksempler på bøger og ideer til, hvordan de konkret kan bruges i danskundervisningen. For lærere, der underviser fra 1. til 6. klasse.

"Foldebøger i dansk" gør rede for metodens fordele i undervisningen: Foldebøgerne er en fast ramme med mange muligheder, bøgerne giver en metarefleksiv tilgang til læring, eleven er producent, og foldebogen er et godt procesværktøj i elevens gradvise udbygning af viden. Her en en anvisning på, hvilke materialer, der skal være til rådighed, og hvordan man organiserer dem. Eleverne inddrages hele tiden. Herefter er der en gennemgang af 12 forskellige foldebøger. Helt konkret vises med farvede fotos, hvordan man folder. Til hver foldebog vises to afprøvede eksempler på, hvordan bogen kan anvendes med et danskfagligt sigte. Alt er illustreret med fotos. På Gyldendals danskportal for 0-2. klasse har forfatterne lavet et afsnit om foldebøger.

En meget inspirerende metode og bog. Når man har kigget bogen igennem, får man lyst til at gå i gang. Bogens anvisninger er lige til at gå til. Jeg har set børn fordybe sig i at lave foldebøger. De lærer ikke blot et stof, men bliver også gode til at formidle det og viser det stolt frem.

Der findes ikke nyere lignende titler. Der kan findes inspiration på nettet på fx pinterest.dk.

Lektørudtalelse

Af

Ingelise Blom Hansen

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Lise Bregnhøj

2018-02-05


Informationer og udgaver

Bog

2017