Gå til indholdFør sidste akt : historisk krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

419 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Johan Gebhard Harboe findes myrdet en kold nat i 1800-tallets København. Politiet tror, at det er selvmord, men er det nu også det? Nattevægteren Jern-Hansen, dramatikeren Johan Ludvig Heiberg og skuespillerinden Johanne Luise Pätges hvirvles alle ind i mysteriet. For læsere af historiske krimier


Anmeldelser (6)


18. jan. 2021

Johan Gebhard Harboe findes myrdet en kold nat i 1800-tallets København. Politiet tror, at det er selvmord, men er det nu også det? Nattevægteren Jern-Hansen, dramatikeren Johan Ludvig Heiberg og skuespillerinden Johanne Luise Pätges hvirvles alle ind i mysteriet. For læsere af historiske krimier.

Skuespillerinden Johanne Luise Pätges' mentor og beundrer Johan Gebhard Harboe findes myrdet, og politiet mener, det er selvmord. Nattevægteren Jørn Hansen, også kendt som Jern-Hansen, ved bedre, men tøver dog alligevel med at afsløre den rette sammenhæng. Pätges, også kaldet Hanne, prøver at opklare, hvad der skete med Harboe. Dramatikeren Johan Ludvig Heiberg, der også er en stor beundrer af frøken Hanne Pätges, bliver hvirvlet ind i efterforskningen. Krimien tager udgangspunkt i historiske personer og København, som det så ud i 1800-tallet.

Velskrevet historisk krimi af den langsomme slags, hvor fokus er på personernes relationer og opklaringen. Det giver krimien et yderligere tvist, at persongalleriet er historiske personer, ligesom settingen også passer med København på den tid.

En anden krimi med en historisk person som hovedperson er <t> Mordet på en havfrue<t>, skrevet i samarbejde af Kazinski og Rydahl, hvor H.C. Andersen skal opklare et mord, han selv står anklaget for.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Bøcher Roesen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. feb. 2021

Politiken

Af

Sophie Engberg Sonne

d. 19. maj. 2021

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 19. feb. 2021

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2021-03-03

Børsen

Af

Line Rasmussen

2021-02-19


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021