Gå til indholdFør og efter videnskab : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

67 sider

Udgivet

2014

genre/form

digteOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Digte der i en melankolsk grundtone, blander hverdagsbetragtninger med det mystiske, religiøse og filosofiske


Anmeldelser (5)


7. feb. 2014

Til læsere af nyere dansk lyrik og et godt sted at starte for nye lyriklæsere.

Multikunstneren Kristian Leth er uddannet fra Forfatterskolen, 2002, og er udover digter også kendt som radiovært og forsanger i bandet The William Blakes. Senest kunne man følge ham i tv-programmet Den 2. dimension, hvor han søgte efter åndeligheden i noget, der var større end ham selv. Omslaget er dragende og fremragende udført af Mikkel Henssel og forestiller menneskekroppe med dyrehoveder, en afskåret hånd, dyr og træer, hvilket tydeligt anslår stemningen og indholdet i digtene, der i en melankolsk grundtone kredser om eksistentielle emner i en særegen blanding af fx natur, mystik, religion, filosofi, længsel, liv og død. Særligt bevægelsen, rejsen, går som en rød tråd gennem hele digtsamlingen, både den rent fysiske rejse og den mentale rejse.

Leths stemme synes unik i dansk poesi, og man bør ikke snyde sig selv for hans debutdigtsamling Land, 2002, eller efterfølgeren Besværet, 2008.

Leth spreder sig over mange emner i sin 3. digtsamling, der i en melankolsk grundtone kredser om genkendelige, eksistentielle forhold som længsel, liv, død og kærlighed. Digtene er lettilgængelige og særdeles vedkommende og kan læses bredt og vil tiltale mange.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Ry Andersen

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 8. apr. 2014

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 25. apr. 2014

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 14. mar. 2014

Standart

Af

Dan Ringgaard

Årg. 28, nr. 3 (2014)


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014