Gå til indholdFør løvet falder : 1.verdenskrig 1914-1918


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

255 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Om 1. verdenskrigs forløb og dens politiske og samfundsmæssige konsekvenser, og om soldaternes liv i skyttegravene og krigens fysiske og psykiske følger for dem og for hjemmefronten


Anmeldelser (1)


4. apr. 2014

I hundredåret for 1. verdenskrigs udbrud udkommer endnu et stort værk om krigen. Det er godt, der er brug for nyere fagbøger om emnet. Bogen henvender sig til interesserede i europæisk historie og første verdenskrig. Den er velegnet for gymnasieelever.

Birgitte Thomassen er cand. mag. i idræt, historie og psykologi. Bogen indledes med en grundig beskrivelse af europæisk historie og politik i tiden fra Wienerkongressen i 1814 efter Napoleonskrigenes ophør, om Bismarcks epoke og nye aftaler i Europa frem til udbruddet for 1. verdenskrig i sommeren 1914. Alle troede, at krigen ville blive afgjort hurtigt. Den tyske kejser lovede de tyske tropper, at de ville være hjemme "Før løvet falder". Krigen kom til at vare over fire år og medførte kolossale tab af menneskeliv og sårede og savnede. Bogen omhandler krigens forløb og dens politiske og samfundsmæssige konsekvenser, også for Danmark. Om slagene og den udmarvende skyttegravskrig. En stor del af bogen behandler soldaternes liv i skyttegravene og krigens fysiske og psykiske følger for dem og for hjemmefronten. Der er citater af militærteoretikere, udførlig litteraturliste og register over nøglepersoner.

Birgitte Thomassen skrev 1. Verdenskrig i mindre udgave til undervisningsbrug i serien His2rie med tilhørende materiale på nettet. Niels Arne Sørensen genudgav Den store krig i 3. udgave i 2014, den og Før løvet falder supplerer hinanden fint.

Grundig og velskrevet bog om 1. Verdenskrig. Gedigen historieformidling.

Lektørudtalelse

Af

Else Marie Reedtz Cohen


Informationer og udgaver

Bog

2014