Bøger / skønlitteratur / roman

Før døden lukker mine øjne


Beskrivelse


Krimi. Retsantropologen og knogleeksperten Linnea Kirkegaard afslører ved et mord i det vinterkolde København en uhyggelig forbindelse på tværs af kontinenter til tre myrdede nødhjælpsarbejdere i Somalia.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2012

af

af

Kent Skov

d. 8. mar. 2012

Med Bødker & Bruun har vi fået et kvalificeret dansk bud på den retsmedicinske thriller - den internationale krimi-undergenre. Og for dem der kan lide seje, excentriske kvindelige hovedpersoner, hvor empatien ikke trykker og spænding med gode plots frem for socialrealisme, er dette et godt bud.

Andet bind i den nye serie om retsantropologen og knogleeksperten Linnea Kirkegaard. Der er som forgængeren tale om en international thriller, der denne gang har afsæt i det højaktuelle internationale konfliktfelt med somaliske pirater og nødhjælpsfolk. Ved badeanstalten Helgoland på Amager findes en vinterbader brutalt myrdet. I Somalia bliver tre danske nødhjælpsarbejdere slået ihjel på deres hotel. Samtidig er den unge kvinde Farah på flugt for sit liv i København. Linnea har nu opholdt sig i København i to år og fået job efter den tilfældige tilbagekomst fra San Fransisco. Hun afslører sammen med opdagerholdet en uhyggelig forbindelse mellem morder, offer og den forfulgte. Ligesom i den første bog tager plottet udgangspunkt i en aktuel og samfundsrelevant problemstilling. Persontegningen er ikke optimal, men udvikler sig forhåbentlig.

Linnea har Christian Mørks knogleekspert Kit Henson og Susanne Stauns Fanny Fiske og Maria Krause som beslægtede heltinder.

Bødker & Bruun udgiver deres anden thrillerroman, der denne gang handler om krigens og pirateriets forråelse af dens overlevere. Form og stil er traditionel action-thriller. Måske er der takter til noget selvstændigt, der udover location kan tilføre noget dansk/nordisk inden for genren.


Jyllands-posten

d. 26. apr. 2012

af

af

Johnny Harboe

d. 26. apr. 2012


Politiken

d. 23. mar. 2012

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 23. mar. 2012


Information

d. 23. mar. 2012

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 23. mar. 2012


Weekendavisen

d. 20. apr. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 20. apr. 2012