Bøger / faglitteratur til børn

Før den første gang : bogen til unge om kys, kæleri, krop, sex & følelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
56 sider: ill.
Udgivet
2000
Ophav

Indhold

Til dig ; Et kys er et kys ; Kunsten at kæle ; Den første gang ; Onani er også sex ; Orgasme: Atom-eksplosion eller lille nys ; Mest til drenge : om pikkens pleje og pasning ; Mest til piger : om veninden og kæresterne ; Knuste hjerte ; Det er aldrig din skyld : om seksuelle overgreb


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2000

af

af

Søren Roth

d. 4. apr. 2000

Journalisten Anna Louise Stevnhøj, som tidligere har skrevet Elsk med omtanke (94/44), har her skrevet en bog til unge i puberteten om sex og kærlighed. Den omhandler emner som at kæle for hinanden, onani, orgasme, det første samleje, kys, følelser, et afsnit specielt til drengene om penis og specielt til pigerne om jalousi over veninden og hendes kæreste. Endelig skriver forfatteren om kærestesorger og seksuelle overgreb. Bogen beskriver ikke hormoner og menstruation, og går meget let hen over prævention, så det må findes andre steder. I øvrigt berøres kropslige forandringer hos piger og drenge, foruden følelser, tryghed, tanker og problemer. Bogen afmystificerer og forklarer nogle af sexlivets kringelkroge for de unge på en veloplagt og appellerende måde. Bogen er skrevet i et let sprog med appel til målgruppen. Den tosplatede tekst understøttes fint af humoristiske s/h tegninger i tegneserieform af Steen Langstrup kendt fra tegneserien Victor og Louise (99/43). Humoristisk appellerende forsideillustration i farver. Kan læses fra 11 år. Bogen er et fint supplement til den øvrige litteratur om emnet.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. apr. 2000

af

af

Steen Agger (skole)

d. 4. apr. 2000

Seksualvejledning for unge i den begyndende pubertet. Illustrationerne består af Steen Langstrups sort-hvide tegneseriestriber i humoristisk stil, som de kendes fra Victor & Louise (1999). Bogen fortæller om at kysse og kæle, om den seksuelle debut, om onani, orgasme, pikkens pleje og pasning, veninder og kærester, jalousi og om seksuelle overgreb. Den fortæller veloplagt om mange af de problemer og følelser, som de helt unge tumler med, og er et godt supplement til skolebibliotekets øvrige bøger om sex. Til fritidslæsning og til læsning i forbindelse med seksualorientering på 5.-7. klassetrin. Blandt eksisterende bøger om emnet kan nævnes Karen Gravelles to bøger til henholdsvis piger og drenge. De hedder Menstruation - forvandling fra pige til kvinde (1997) og Hvad sker der dernede (2000). De fortæller lidt bredere og har fx afsnit om prævention og seksuelt overførte sygdomme. Hvordan påvirker puberteten mig fra 1999 er også et godt tilbud for målgruppen.


Sygeplejersken

Årg. 101, nr. 1 (2001)

af

af

Jette Bagh

Årg. 101, nr. 1 (2001)