Gå til indholdFør Børge blev til Borge
Fra før Børge blev til Borge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

1 bog 1 cd 116 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Om entertaineren og musikeren Victor Borges (1909-2000) unge år og tidlige karriere. Cd'en indeholder alle hans pladeindspilninger som Børge Rosenbaum, foretaget inden afrejsen til USA i 1940


Anmeldelser (1)


8. jun. 2017

Inden Victor Borge flygtede fra Danmark under krigen og blev verdensberømt, var han under sit fødenavn Børge Rosenbaum en skattet stjerne på den noget mindre danske revy- og varietescene. Her er den del af hans karriere beskrevet for særligt revyinteresserede læsere.

Just Bidstrup, som debuterer med denne bog om vores verdensberømte entertainers tidligste arbejdsår, fokuserer udelukkende på den tid, hvor Borge dannedes som entertainer på den danske revyscene. Bogen er kort og informationsmættet og henvender sig særligt til revyinteresserede. Den er omfattende illustreret, men hvor fotografierne til dels er kendt fra andre bøger, er de forskellige gengivelser af plakater og plademærkater eksklusive for denne bog, som derfor også henvender sig til samlere. Med bogen følger en cd, der indeholder alle Borges danske indspilninger. Bogen fremstår delvist som en dokumentation af Borges tidlige karriere.

Bogen er kort, informationsrig og letlæst. Den kommer godt rundt om emnet, Victor Borges revykarriere i Danmark inden krigen, og den vil sagtens kunne læses af andre end hard core revyinteresserede, selvom de fleste vil være bedre hjulpet med nogle af de bredere biografier om Borge.

Der findes flere væsentlige Borge biografier: Både Smilet er den korteste afstand -


Victor Borge - mennesket bag smilet


og Victor Borge - mennesket bag smilet omhandler hele borges karriere og henvender sig til et bredere publikumDer findes flere væsentlige Borge biografier: Både Smilet er den korteste afstand - og omhandler hele borges karriere og henvender sig til et bredere publikumDer findes flere væsentlige Borge biografier: Både Smilet er den korteste afstand - og Victor Borge - mennesket bag smilet omhandler hele borges karriere og henvender sig til et bredere publikum.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy


Informationer og udgaver

Bog / Cd (musik)

2017