Bøger / faglitteratur

Følelsesstorme : emotionel ustabilitet og hjernen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
221 sider: ill.
Udgivet
2016
Ophav

Beskrivelse


Redegørelse for hvordan hjernen behandler følelser, og hvad der sker i hjernen, når den ikke kan regulere følelser eller information fra omverdenen, og gennemgang af de biologiske mekanismer bag tilstanden emotionel ustabilitet.

Indhold

Hvad er emotionel ustabilitet? ; Om følelser og hvordan de styrer os ; Verden omkring os ; Dårligere kognitiv regulering ved ADHD ; Verden inden i os ; Trusler og farer har formet hjernen ; Belønninger og glæde ; At regulere følelser ; Biologien bag emotionel ustabilitet


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 19. okt. 2016

Redegørelse for hvordan hjerneforskning kan bidrage til forståelsen af personlighedsforstyrrelsen "emotionel ustabilitet". Til klinikere, undervisere, studerende og interesserede patienter.

Predrag Petrovic redegør for hjernens informationsbearbejdning, hvordan den behandler følelser, og hvad der sker i hjernen, når den ikke kan regulere følelser eller information fra omverdenen. Han påviser en sammenhæng mellem emotionel ustabilitet og ADHD. Han underbygger sine udsagn, modeller og hypoteser med henvisning til klinisk erfaring, hjerneforskning og videnskabelige forsøg med raske personer og patienter med en psykisk diagnose. PP er speciallæge i psykiatri og docent ved Karolinska Instituttet.

PP redegør for de biologiske mekanismer bag emotionel ustabilitet, og mener, at tilstanden bør klassificeres som en biologisk funderet tilstand, ikke som en personlighedsforstyrrelse. Han går i detaljer med de mekanismer, der underbygger hans formodninger, også om en sammenhæng mellem ADHD og emotionel ustabilitet, idet han kan konstatere grundlæggende ligheder mellem hjernens informationsbearbejdning og regulering af emotionelle og ikke-emotionelle processer. Bogen henvender sig til den trænede læser af videnskabelig information.

Din hjernes følelsesmæssige livFølelser og kognition og Følelser og kognition er populærvidenskabelige fremstillinger af hjernens bearbejdning af følelserDin hjernes følelsesmæssige liv og er populærvidenskabelige fremstillinger af hjernens bearbejdning af følelser.


Ugeskrift for læger [online]

d. 23. jan. 2017

af

af

Raben Rosenberg

d. 23. jan. 2017


Sundhedsplejersken

Årg. 39, nr. 2 (2017)

af

af

Kirsten Gottschalck-Hansen

Årg. 39, nr. 2 (2017)