Gå til indholdFølelsesstorme : emotionel ustabilitet og hjernen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

221 sider: ill.

Udgivet

2016

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Redegørelse for hvordan hjernen behandler følelser, og hvad der sker i hjernen, når den ikke kan regulere følelser eller information fra omverdenen, og gennemgang af de biologiske mekanismer bag tilstanden emotionel ustabilitet


Anmeldelser (3)


19. okt. 2016

Redegørelse for hvordan hjerneforskning kan bidrage til forståelsen af personlighedsforstyrrelsen "emotionel ustabilitet". Til klinikere, undervisere, studerende og interesserede patienter.

Predrag Petrovic redegør for hjernens informationsbearbejdning, hvordan den behandler følelser, og hvad der sker i hjernen, når den ikke kan regulere følelser eller information fra omverdenen. Han påviser en sammenhæng mellem emotionel ustabilitet og ADHD. Han underbygger sine udsagn, modeller og hypoteser med henvisning til klinisk erfaring, hjerneforskning og videnskabelige forsøg med raske personer og patienter med en psykisk diagnose. PP er speciallæge i psykiatri og docent ved Karolinska Instituttet.

PP redegør for de biologiske mekanismer bag emotionel ustabilitet, og mener, at tilstanden bør klassificeres som en biologisk funderet tilstand, ikke som en personlighedsforstyrrelse. Han går i detaljer med de mekanismer, der underbygger hans formodninger, også om en sammenhæng mellem ADHD og emotionel ustabilitet, idet han kan konstatere grundlæggende ligheder mellem hjernens informationsbearbejdning og regulering af emotionelle og ikke-emotionelle processer. Bogen henvender sig til den trænede læser af videnskabelig information.

Din hjernes følelsesmæssige liv


Følelser og kognition


og Følelser og kognition er populærvidenskabelige fremstillinger af hjernens bearbejdning af følelserDin hjernes følelsesmæssige liv og er populærvidenskabelige fremstillinger af hjernens bearbejdning af følelserDin hjernes følelsesmæssige liv og Følelser og kognition er populærvidenskabelige fremstillinger af hjernens bearbejdning af følelser.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Ugeskrift for læger [online]

Af

Raben Rosenberg

2017-01-23

Sundhedsplejersken

Af

Kirsten Gottschalck-Hansen

Årg. 39, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2016