Gå til indholdFølelsernes politik : når folkestyret taler


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

194 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Indføring i hvorfor politikere i højere grad skal fokusere på følelser i deres kommunikation med vælgerne, og i mindre grad på hårde fakta som økonomi og lignende


Anmeldelser (8)


23. okt. 2017

En indføring i hvorfor politikere skal fokusere på følelser i deres kommunikation til vælgerne. For professionelle og studerende, der skal kommunikere med den almindelige dansker om store emner, der berører vores allesammens hverdag.

Kresten Schultz Jørgensen beskriver, hvordan politikerne bedre kan få deres budskab igennem ved at fokusere mere på de følelser, der ligger bag almindelige menneskers stemmer. Han mener, at politikere har en tendens til at argumentere med hårde fakta som fx økonomi, for at vinde stemmer, men at de har bedre muligheder for at opnå borgernes sympati, hvis de vælger at tale til deres følelser. Det betyder ikke at politikerne skal afstå fra at bruge fornuftens argumenter, men at de skal fremføres sekundært til de følelsesmæssige argumenter. Bogen indeholder konkrete råd til hvordan forskellige målgrupper skal gribes an, samt eksempler på hvordan det ikke skal gøres.

God bog for professionelle og studerende med interesse for retoriske virkemidler.

En anden bog, der kredser om samme emne er fx Tag bladet fra munden


. Derudover har PhD-afhandlingen "Emotions as mediators of framing effects" af Else Marie Holm samme fokusEn anden bog, der kredser om samme emne er fx Tag bladet fra munden. Derudover har PhD-afhandlingen "Emotions as mediators of framing effects" af Else Marie Holm samme fokus.

Lektørudtalelse

Af

Anette Brinkløv Liebmann

Journalisten

Af

Lasse Højsgaard

2017, nr. 10

Litteratursiden.dk [online]

Af

Beth Høst

2018-03-19

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 12. nov. 2017

Politiken

Af

Svend Brinkmann

d. 14. okt. 2017

Berlingske tidende

Af

Rune Selsing

d. 23. okt. 2017

Information

Af

David Budtz Pedersen

d. 20. jan. 2018

Retorik magasinet

Af

dsl

Årg. 27, nr. 106 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2017

Ebog

2017