Bøger / faglitteratur

Følelser og erotik i parforholdet : couple life balance


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
207 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav

Indhold

Intimitet i parforholdet ; Følelser ; Erotik og sex i parforholdet ; Seksualiteten i et forandringsperspektiv ; Samtalen - en nøgle til intimitet ; Etik i parforholdet


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. dec. 2008

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 1. dec. 2008

For voksne, der ønsker at arbejde med parforholdet, følelserne og sexlivet. Det er en praktisk orienteret arbejdsbog til systematiseret samtale og større forståelse mellem parterne. Forsiden har et kvikt og moderne udtryk, som vil fange øjet.

Der står en erfaren psykolog bag bogens mange praktiske tilgange og gode råd til par, der er kørt lidt fast eller bare har lyst til at lære hinanden bedre at kende på det følelsesmæssige og sexuelle plan. Imellem teori og forslag til løsninger er der samtaleoplæg og spørgeskemaer, som man kan bruge i en procesorienteret analyse af hinanden som individer, af parforholdet og sexlivet. Det er en grundig brugsbog med velskrevet og letforståelig tekst samt enkelte, sobre illustrationer. Bogen slutter med et afsnit om etiske spilleregler, noget biologi og en lang litteraturliste.

Bogens vejledninger om respekt og følelsesforståelse i parforholdet og om praktisk seksualitet kan også findes andre steder, men ikke i en sammenskrivning og så praktisk og procesorienteret som her. Bogen bygger videre på forfatterens Jeg elsker dig - med det hele! (2007/29), som ligeledes er baseret på metoden Couple Life Balance.

Praktisk orienteret brugsbog for par, der har brug for at forstå hinanden bedre, følelsesmæssigt og/eller seksuelt. Bogen er en god vejledning i, hvordan man kommunikerer om de følsomme emner, og den adskiller sig fra andre bøger om sex og samliv ved sine forslag til konstruktiv, forståelsesfremmende samtale i parforholdet.