Gå til indholdBøger / faglitteratur / øvelser

Følelser med fornuft : at styre hvad du føler ved at styre hvad du tænker


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

202 sider: ill. ; 30 cm

Udgivet

2008

Genre og formøvelser
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 16. maj. 2008

En selvhjælpsguide til at styre og ændre uhensigtsmæssige følelser som vrede, skyld, skam og angst via den kognitive metode, hvor man ændrer de tankemønstre, der knytter sig til følelsen. Bogen er bredt anvendelig for dem, der orker at give sig i kast (se beskrivelsen).

Begge forfattere er kliniske psykologer og ledende forskere. Bogen er oversat fra engelsk og originaludgaven daterer sig tilbage til 1995. Udover at give en praktisk indføring i den kognitive metode, følger vi bogen igennem 5 personer med forskellige ubehagelige og uhensigtsmæssige symptomer, som stammer fra følelseslivet. Den kognitive tankegang og metode benyttes på alle 5 personer. Herved indføres læseren i, hvordan man kan benytte metoden også på andre symptomer. Som værktøj virker bogen rigtig god, men dens grafiske tilrettelæggelse er mildest talt ikke indbydende: tæt tekst, mange skemaer og øvelsesark.

Bogen lader sig bedst sammenligne med Klims andre selvhjælpsguider på grundlag af kognitiv terapi. Det drejer sig fx om At overvinde socialangst og generthed, 2001, At overvinde lavt selvværd, 2002, At overvinde depression, 2005 m.fl., idet den som disse former sig som et regulært kursus i at anvende den kognitive metode.

Bogen er en guide i at styre og ændre uhensigtsmæssige følelser som vrede, skyld, skam og angst via den kognitive metode, hvor man ændrer de tankemønstre, der knytter sig til følelsen. Som værktøj er bogen anvendelig, men den virker desværre noget tør og uoverkommelig.Informationer og udgaver

2008

Bog

Klim, 1. udgave