Gå til indholdBøger / faglitteratur

Flyvidenskab for begyndere


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

206 sider: ill.

Udgivet

2013

Ophav

Brian Clegg(forfatter)

Tina Fisker(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Gennem en fiktiv flyrejse gennemgås alle elementer, indcheckning, bagagekontrol og -håndtering, flyvningens teknik og fysik samt landing


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jul. 2013

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 3. jul. 2013

Populærvidenskabelig bog dels for rejsende med flyskræk, dels for interesserede i stort set alt vedrørende en flyrejses fysik, kemi, teknik, biologi og andet naturvidenskabeligt.

Brian Clegg er populærvidenskabelig forfatter. Et enkelt sted antydes bogens hensigt, nemlig at fjerne fokus fra det følelsesmæssige ubehag ved at flyve til en gennemgang af stort set alle naturvidenskabelige fænomener fra start til landing. Forfatteren skriver fængende, underholdende og på en let tilgængelig måde. Det gælder svært tilgængelige fysiske fænomener som aerodynamik og kvantemekanik. Det gælder mere lettilgængelige observationer af former i landskabet mv. I mange bokse opfordres den rejsende til at efterprøve teorien med simple eksperimenter, ofte beskrevet med underspillet humor. Bogen appellerer til yndere af paratviden. Undervejs afliver den nogle almindelige myter om flyvning. Bogen er illustreret med spredte sorthvide fotoer af middel kvalitet og tegninger.

Mange mener at flyskræk kan afhjælpes ved at flytte fokus fra følelser til fornuft. Og det er præcis hvad denne bog gør på en både underholdende, humoristisk og saglig måde. I stedet for at skrive om at gøre det, såsom hvad fx Flyskræk - og historien om psykologen, der ikke turde flyve, 2010, og ældre titler gør.

Perfekt bog til naturvidenskabeligt orienterede personer med flyskræk. Såvel til længere som kortere ture. Og også til sofaen derhjemme for at brillere over for venner og bekendte med naturvidenskabelig kunnen.Informationer og udgaver

2013

Bog

Brian Clegg

Turbulenz, 1. udgave

2013

Ebog

Brian Clegg

Turbulenz, 1. udgave