Gå til indholdFlyver : en pilots erindringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

320 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2010

genre/form

erindringerOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Jetpiloten Axel V. Duch, der blev uddannet i det danske flyvevåben efter besættelsen, beretter om en spændende og dramatisk karriere som pilot, bl.a. under Vietnamkrigen og borgerkrigen i Biafra


Anmeldelser (2)


10. mar. 2010

Til ældre læsere af erindringer og især til læsere med interesse for flyvning, Det danske flyvevåben, flyveteknik og historie.

Forfatter til bogen Axel V. Duch var blandt de første, der blev uddannet som jetpilot i det danske flyvevåben efter besættelsen. Det blev starten til en usædvanlig karriere som pilot, bl.a. i nogle af verdens brændpunkter som Vietnamkrigen og nødhjælpen til Biafra. Sidstnævnte kan man også læse om i Axel V. Duchs Luftbroen til Biafra : jesus christ airlines fra 2002. Axel V. Duchs erindringsbog minder om den "beskedne mands" beretning i fortællestilen, dog her med et mere dramatisk indhold. Vi er, med Axel V. Duch som pilot, øjenvidner til et en nedstyrtning i Texas, eksotiske flyvninger til bl.a. øde egne af Canada og et flyselskab drevet af gangstere. Den pænt illustrerede bog rummer desuden en del teknisk detaljer om flyvning som mest vil interessere fagentusiaster.

Der findes kun ganske få pilot-erindringer, så bogen vil måske interessere en målgruppe af flyveentusiaster.

Sympatisk erindringsbog om et usædvanligt liv i cockpittet. Rummer både den "beskedne mands" fortælling og dramatik fra verdenshistoriske begivenheder. Især til en ældre målgruppe og flyveinteresserede. Bogen er dog lidt for lang og kunne godt være skåret ind til benet enkelte steder. Bogen er desuden passende illustreret med både s/h og farvefotos.

Lektørudtalelse

Af

Henrik H Pedersen

Flyvehistorisk tidsskrift

Af

Carsten Jørgensen

2010, nr. 3


Informationer og udgaver

Ebog

2018

Bog

2010