Gå til indholdFlygtninge fra himlen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

220 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

1973


Beskrivelse


Politiske flygtninge fra Mars lander på Jorden i gammeltestamentelig tid, hvor menneskeracen tilbeder dem som guder. Deres ligheder med menneskeracen står tydeligt i deres mange indbyrdes stridigheder om politik, moral og kultur. Samspillet med det primitive hyrdefolk går da heller ikke som planlagt og snart er de på vej mod en katastrofe


Anmeldelser (6)


10. jun. 2013

Henvender sig til de science fiction-læsere, der vægter psykologiske, mytologiske og filosofiske betragtninger højere end handling.

Forfatterens første bog genudgives i forbindelse med dens 40-års jubilæum. En gruppe politiske flygtninge fra Mars lander på Jorden i gammeltestamentelig tid. De opdager hurtigt, at den primitive race, der befolker jorden tilbeder dem som guder. Men guder er de langt fra, deres ligheder med menneskeracen står ganske klart i deres mange indbyrdes stridigheder om politik, moral og kultur. Samspillet med det primitive hyrdefolk går da heller ikke som planlagt og snart er de på vej mod en katastrofe, ligegyldigt hvilken vej de vælger. Tage Eskestad tager udgangspunkt i Enoks Bog, en mytologisk overlevering, der beretter om 200 faldne himmelsønner. I et lidt omstændeligt sprog giver han sit bud på hvordan myten er opstået. Desværre drukner de interessante spekulationer i mængden af forklaringer og betragtninger om menneskelige relationer og de slet skjulte kommentarer til datidens spirende feminisme.

Science fiction cirklen har udgivet mange klassiske og moderne historier og noveller. Denne minder mest om forfatterens egen Lilits bog.

Science fiction-roman, der skildrer fremmede væsners forsøg på at skabe en ny verden på vores planet og menneskehedens efterfølgende sammenbrud. Forfatterens forestilling om hvordan religiøse skrifter kan opstå, er interessant, men drukner i lange betragtninger om menneskelige relationer og et omstændeligt sprog.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

19. dec. 2018

Journalist Tage Eskestad har skrevet en skæg bog, der i Däniken og Co's ånd frit fortolker de gammeltestamentlige pseudepigrafiske skrifter: Jubilæernes Bog og Enoks Bog. Genetisk skadede stjernesønner flygter til jorden og avler med dens døtre kæmperne og nedkalder derefter syndfloden over jorden, fordi de har lagt spirene til en ren teknologisk civilisation, som de selv er ofre for. På bunden en banal moralsk lignelse om en løssluppen teknologi, iklædt mytologisk-fantastisk klædedragt. Der er betydelige mangler i det litterære, der er ganske vist ingen oversætter til at maltraktere sproget, men forfatteren er ingen ørn til at skrive, det vrimler med litterære klichéer (bl. a. fra Bradbury), og der er adskillige sjuskefejl i stilen. Romanens science er desuden særdeles "blød" d.v.s. tåget. Men idéen er skæg, üandlingen acceptabelt spændende og en god portion humor løfter bogen.

Lektørudtalelse

Af

Åge Andersen

Himmelskibet

Af

Majbrit Høyrup

Nr. 41 (2014)

Land & folk

Af

FM.

1973-06-08

Aarhuus stiftstidende

Af

Knud Søndergård

1973-05-28

Dagbladet, folketidende

Af

Niels E. Nielsen

1973-05-17


Informationer og udgaver

Bog

2013

Bog

1973