Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Flugten fra Golgatha : en gendigtning af Det Nye Testamente


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

498 sider

Udgivet

2016

Ophav

Emmanuel Villaurutia(illustrator)
Genre og formroman, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Roman der gendigter Det Nye Testamentes fortælling om Maria Magdalena og Jesus ud fra et mere egyptisk syn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2016

af

af

Dorthe Marlene Jørgensen

d. 27. sep. 2016

Gendigtning af Det Nye Testamente med et mere mytisk præg. For dem, der nyder religiøse romaner, dog her ud fra en anderledes vinkel.

Vi starter i Bethania, hvor vi møder Maria Magdalena, der arbejder som præstinde i Osiris-templet. Her venter hun på Rabbineren, Jesus. Der er planer om at indsætte ham som Judæas konge, for at samle folket. Under besøget beder Rabbineren om Marias hånd og hun går med til at dele brudekammer med ham. Vi følger ægteparret og disciplenes færd mod Nazaret og vi kommer også til Jerusalem. Vi er med ved den sidste nadver og med ved Jesus vej til korset. Maria tvinges til at flygte fra Jerusalem og ender i det sydlige Frankrig.

En fortælling vi alle kender så godt, men forfatteren formår her at komme med en helt andet udlægning af fortællingen - en som også bliver berørt i Dan Browns Da Vinci Mysteriet, den at Jesus havde en ægtefælle, nemlig Maria Magdalena. Denne gendigtning er skrevet som en roman og det lykkes rigtig godt for forfatteren. Sproget er let og forståeligt. Romanen kan læses uden videre kendskab til det Nye Testamente, men lidt kendskab gør visse passager lidt nemmere.

Af andre bøger, hvor dele af biblen bliver gendigtet, kan bandt andet nævnes Bogen. De to bøger kan dog ikke uden videre sammenlignes.Informationer og udgaver

2016

Bog

Illustrator: Emmanuel Villaurutia

BogForm, 1. udgave

2016

Ebog

Illustrator: Emmanuel Villaurutia

bogForm, 1. udgave