Gå til indholdFlugten fra Camp 14 : én mands utrolige rejse fra Nordkorea til friheden i Vesten


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

268 sider, tavler

Udgivet

2017

genre/form

biografierOriginaludgave

2013


Anmeldelser (3)


21. aug. 2012

Bogen har en bred målgruppe og henvender sig både til læsere med interesse for de politiske aspekter i relation til politiske fanger og læsere af fx serien Virkelighedens verden.

Som den hidtil eneste lykkedes det Shin Dong-hyuk i 2005 at flygte fra en politisk fangelejr i Nordkorea. Han blev født i lejren som barn af 2 politiske fanger, og bogen skildrer hans liv i lejren, flugten gennem Nordkorea og hans liv efterfølgende. Den er skrevet af en af USA's mest anerkendte journalister, som i en årrække var korrespondent for Washington Post i Asien. Det er på alle måder en gruopvækkende historie, som bekræfter de værste anelser, man kan have om fangelejre i Nordkorea. Tortur, lemlæstelser, drab, angiveri og sult hører til dagligdagen i en udstrækning, man dårligt kan forestille sig. Udover de psykologiske aspekter af en sådan indespærring perspektiverer forfatteren også Sydkoreas ligegyldige holdning overfor forholdene i nord, hvilket giver stof til eftertanke om det internationale samfunds politik i relation til Nordkorea.

Der findes adskillige beretninger fra arbejdslejre, fx de berygtede Gulag-lejre i Sovjetunionen, men denne er enestående både i forhold til sin aktualitet, og at den foregår i Nordkorea.

En rystende, kompetent og velskrevet beretning om livet i en nordkoreansk fangelejr og Shin Dong-hyuks fantastiske flugt til friheden.

Lektørudtalelse

Af

Bent Birk Kristensen

Politiken

Af

Flemming Ytzen

d. 12. sep. 2012

Weekendavisen

Af

Rasmus Dahlberg

d. 31. aug. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2017

Bog

2014

Bog

2012

Bog

2012

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Ebog

2012