Bøger / faglitteratur

Flow i hverdagen : navigation mellem stress, kaos og kedsomhed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
207 sider: ill.
Udgivet
2013
Ophav

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. jan. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 28. jan. 2013

Henvender sig til alle, der interesserer sig for begreber som flow, clicking, positiv psykologi og mindfulness. Bogen handler selvfølgelig især om flow men inddrager de andre begreber. Den er ret let tilgængelig med klare punktopstillinger af det centrale i hvert afsnit. Da flow kan opnås indenfor alt muligt og både alene og i gruppe har bogen en bred målgruppe. Også for fx lærerstuderende og folk på lederuddannelser.

Flow er en særlig mental tilstand, hvor man fungerer optimalt og koncentreret. Begrebet bruges indenfor positiv psykologi, og med udgangspunkt i Csikszentmihalyis flowteori viser forfatterne, hvordan man kan bruge tilstanden til at få mere ud af hverdagen, både alene, privat eller i klassen, på arbejdspladsen osv. Først gennemgår forfatterne teorien omkring flow og begrebets forankring i positiv psykologi, også det tilgrænsende begreb clicking, som er flow sammen med flere, behandles. En grundlæggende forudsætning for at opnå flow, fx på arbejdspladsen er klare og meningsfulde mål og rammer, samt god feedback. Bogen giver også en række historier fra folk i forskellige erhverv, og et kapitel behandler flow i undervisning. De to forfattere er hhv. psykolog og journalist.

Den grundlæggende bog om flow på dansk må være Flow, 2005, af Mihaly Csikszentmihalyi, der er manden bag teorien. Med den nye bog får vi en lettilgængelig gennemgang af hans teorier med konkrete eksempler til brug fx på uddannelser.

God og overskuelig bog om Csikszentmihalyis teorier om flow.