Gå til indholdFlosset


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

343 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Celestine lever i en fremtid, hvor alt skal være perfekt. Celestine selv er ung, smuk, veluddannet og sjov. Men alt ændrer sig den dag, hvor hun hjælper en gammel syg mand, der har forbrudt sig mod samfundets regler. Snart er Celestine fængslet og dømt


Anmeldelser (2)


30. mar. 2017

Flosset; at være belastet af negative, uheldige eller amoralsk uacceptable forhold. At have visse fejl og mangler. At være en plet på samfundet. Fremtids-YA for alle fra 14 og op, der elsker en god historie.

Celestines verden er perfekt. Hun er ung, smuk, populær, veluddannet og sjov. Kæreste med en overdommers søn, en pleaser med topkarakterer, der aldrig gør noget forkert, aldrig har tænkt en farlig tanke, aldrig har sat spørgsmålstegn ved det liv hun lever. Alt ændrer sig den dag Celestine hjælper en gammel syg mand i bussen med at få et sæde. Den gamle mand er flosset, en borger, der har forbrudt sig mod samfundets regler, som har snydt, løjet eller truffet en moralsk forkert beslutning. Det er streng forbudt at hjælpe de flossede og snart er Celestine fængslet og dømt, hun brændemærkes og udstilles og pludselig er hun, den perfekte pige, bare en lille uperfekt brik i et rigtig beskidt spil.

Rigtig god og velskrevet ungdomsbog, der sagtens kan læses af voksne. Plottet er set før, men historien er både troværdig og spændende med et samfundskritisk element. Det gennemgående spørgsmål; kan og skal man fremelske perfektionisme og hvilke ofre vil man bringe for at nå så langt, er både relevant og aktuelt.

Mange bøger har samme tema, læs fx disse serier: Uglies


Divergent. Bind 1 : Afvigeren


Delirium


, Divergent. [Bind] 1 Eller DeliriumMange bøger har samme tema, læs fx disse serier: Uglies, Divergent. [Bind] 1 Eller DeliriumMange bøger har samme tema, læs fx disse serier: Uglies, Divergent. [Bind] 1 Eller Mange bøger har samme tema, læs fx disse serier: Uglies, Divergent. [Bind] 1 Eller Delirium.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2017-08-23


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2018

Lydbog (net)

2017

Bog

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2017