Bøger / faglitteratur til børn

Floras egen bog : vintervandringer, vårvinde, sommersus, høsthistorier


Beskrivelse


Billedbog. Flora elsker alle årstiderne og har i sin bog skrevet om sine fineste oplevelser i naturen. Følg Flora når hun samler mos, tager på nøkkeroserejse og laver agernmænd og lær navnene på en lang række vilde planter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 26. mar. 2015

Følg Floras naturoplevelser igennem et helt år og se hvordan hun får det bedste ud af af alle årstiderne. Velegnet til oplæsning for især 4-7-årige piger.

I Digmans tredje bog om den lille "Tommelise"-figur følger vi Flora over et helt år. Flora samler sine yndlingsting i æsker, og sine bedste minder fra naturen skriver hun om i sin bog, så hun ikke glemmer dem. Således ser vi naturen og årstidernes skiften gennem hendes øjne. Hver en gren, kvist, blomst og fugl vækker nysgerrighed og henførelse hos jeg-fortælleren Flora og skildres med Digmans naturtro illustrationer. Naturen i bogen er svensk, men de beskrevne planter findes også i Danmark. Børnene kan her finde inspiration til, hvorledes de kan bruge naturen året igennem og kan ligeledes lære navnene på en lang række planter. Der er også flere forslag til naturaktiviteter, som fx hvordan man laver sin egen sivbåd, ranker af syrenblomster og kæder af rønnebær.

Naturens stille vidundere skildres nænsomt, poetisk og i børnehøjde gennem den lille pige Floras perspektiv, og illustreres på smukkeste vis af forfatteren selv. Bogen vil givet vække lysten til selv af udforske og opdage naturen hos mange børn.

Digmans bøger om Flora er noget helt for sig selv. Man kan finde flere naturskildringer med Flora som guide i Floras bakkeFloras blomster og Floras blomsterDigmans bøger om Flora er noget helt for sig selv. Man kan finde flere naturskildringer med Flora som guide i Floras bakke og .Informationer og udgaver