Gå til indholdFlimmer : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

420 sider

Udgivet

2012

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2011


Anmeldelser (5)


19. okt. 2011

Anne Holts faste læsere vil også kaste sig over denne, selv om det er uden de sædvanlige hovedpersoner, og det samme vil og skal andre læsere af spændende krimier med et lidt anderledes plot også.

Anne Holt er kendt for sine andre krimier, men denne gang har hun sin bror som medforfatter. Mens hun leverer varen mht. forfatterevnerne og evne til at styre et plot, er han som læge og hjertespecialist garanten for at den videnskabelige side af sagen og plottet holder. Begge del går op i en enhed i en sag, hvor norske patienter med en indopereret pacemaker/ICD dør, og mordvåbnet er ikke almindeligt. Det afsløres relativt hurtigt, og plottet i bogen er at afdække baggrunden og den internationale sammenhæng. Det sker med lægen Sara Zuckerman og hendes kollega Ola Farmen som hovedpersoner. Trods mange sceneskift og personer suppleret med tidsspring samt en del hjertevidenskabeligt baggrundsstof og finanspolitik holdes interessen fanget helt til slutningen.

Retsmedicin er tit i fokus, men der er ikke mange krimier med medicinalindustrien og medicoteknik som central del af plottet - underligt nok.

Velfortalt krimi med medicinalindustrien i centrum for en sag, hvor hjertesygdomme og pacemakere kickstarter en sag med internationale forbindelser, og hvor forfatterne Holt bruger et usædvanligt mordvåben og præsenterer en ny og anderledes hovedperson.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Post

2012-05-30

Politiken

Af

Mette Winge

d. 12. nov. 2011

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. okt. 2011

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 2. mar. 2012


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Bog

2012

Bog

2011