Bøger / skønlitteratur / roman

Flimmer : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
420 sider
Udgivet
2011
Ophav
Genre og form
roman, krimi

Beskrivelse


Krimi hvor nogle af den norske hjertelæge Sara Zuckermans patienter dør efter at have fået pacemaker. Undersøgelserne fører hende og kollegaen Ola Farmen ind i den internationale medicinalindustris og medicotekniks mørkere dele, inden sagens dramatiske sammenhæng afsløres.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. okt. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 19. okt. 2011

Anne Holts faste læsere vil også kaste sig over denne, selv om det er uden de sædvanlige hovedpersoner, og det samme vil og skal andre læsere af spændende krimier med et lidt anderledes plot også.

Anne Holt er kendt for sine andre krimier, men denne gang har hun sin bror som medforfatter. Mens hun leverer varen mht. forfatterevnerne og evne til at styre et plot, er han som læge og hjertespecialist garanten for at den videnskabelige side af sagen og plottet holder. Begge del går op i en enhed i en sag, hvor norske patienter med en indopereret pacemaker/ICD dør, og mordvåbnet er ikke almindeligt. Det afsløres relativt hurtigt, og plottet i bogen er at afdække baggrunden og den internationale sammenhæng. Det sker med lægen Sara Zuckerman og hendes kollega Ola Farmen som hovedpersoner. Trods mange sceneskift og personer suppleret med tidsspring samt en del hjertevidenskabeligt baggrundsstof og finanspolitik holdes interessen fanget helt til slutningen.

Retsmedicin er tit i fokus, men der er ikke mange krimier med medicinalindustrien og medicoteknik som central del af plottet - underligt nok.

Velfortalt krimi med medicinalindustrien i centrum for en sag, hvor hjertesygdomme og pacemakere kickstarter en sag med internationale forbindelser, og hvor forfatterne Holt bruger et usædvanligt mordvåben og præsenterer en ny og anderledes hovedperson.


Jyllands-posten

d. 28. okt. 2011

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 28. okt. 2011


Weekendavisen

d. 2. mar. 2012

af

af

Katinka Bruhn

d. 2. mar. 2012