Bøger / faglitteratur

Fleksibel læring og undervisning : erfaringer, konsekvenser og muligheder med ikt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Bogens forfattere fortæller om deres erfaringer med e-learning og giver et øjebliksbillede af hvordan ikt indgår i arbejdet med at udvikle fleksible kvalitetsuddannelser under universitetssamarbejdet it-vest.

Indhold

Udvikling af uddannelser og organisationer (Marianne Georgsen: Kvalitet og fleksibilitet i netstøttet læring : en indledning. Jørgen Bang: Hvor småt kan det blive? : om modulisering af uddannelser og uddannelseselementer i tilknytning til e-læring. Simon Kiilerich Maden: Er der nogen? : fjernundervisning som socioteknisk netværk). Pædagogik i forandring (Mikala Hansbøl: Fleksible (u)muligheder i internetstøttet gruppeprojektarbejde - i krydsfeltet mellem styrende og fleksibel tilrettelæggelse af projektarbejdet. Jørgen Riber Christensen: Erfaringsdannelse i multimedial formidling og opbygning af fjernundervisningsmoduler. Karin Levinsen: Kan man finde de studerendes forudsætninger i et virtuelt miljø?). Materialer - grænseflader og tilgængelighed (Metaforer i læringsomgivelser ; Det annoterede læringsrum : hvordan opbygges et fagligt rum i en digital kontekst? / af Bo Fibiger og Tine W. Jensen. Karen Harbo: Fleksibel uddannelse på nettet : en videns- og læreproces i uddannelsesinstitutionen. Lone Jensen: Vidensforsyning til netbaseret uddannelse. Udvikling af digitale undervisningsmaterialer med fokus på de studerendes roller / af Lone K. Hansen, Tine W. Jensen og Iben B. Madsen. Helle Frederiksen: Fra tekst til hypertekst). Læringsplatforme : et pædagogisk valg (E-læringssystemer og projektpædagogik : pædagogikkens krav til systemdesign og funktionalitet / af Tom Nyvang, Håkon Tolsby og Lone Dirckinck-Holmfeld. Christian Dalsgaard: Pædagogisk vurdering af e-læringssystemer. En åben portal til blended learning / af Christian W. Bech, Niels Olof Bouvin, Marianne Graves Petersen og Kaj Grønbæk)


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2004

af

af

Betty Folino (skole)

d. 14. maj 2004

En omfattende samling artikler, der illustrerer, hvordan teknologi kan understøtte læring, kommunikation og samarbejde i udviklingen af uddannelsesforløb. Forfatterne beskæftiger sig med udvikling af digitale læringssystemer på universitetsniveau i Danmark og bogens bidrag formidler primært erfaringer fra Flexnet-projektet, hvis fokus var udvikling af fleksible, netstøttede undervisnings- og læringsformer. Efter et indledende kapitel, der kort redegør for Flexnet projektet og de politiske visioner, der lå bag igangsættelsen af projektet i 2000, er der 15 artikler grupperet under 4 overskrifter: udvikling af uddannelser, pædagogik i forandring, materialer - grænseflader og tilgængelighed, læringsplatforme. I disse artikler gennemgås en lang række problemstillinger, udfordringer og erfaringer forbundet med bl.a. modulopbygning af uddannelser, biblioteker i netbaserede kursusforløb, produktion af digitale undervisningsmaterialer og pædagogiske krav til systemdesign og funktionalitet. Der gives konkrete eksempler på løsninger og undervisningsforløb. Bogen kan primært bruges af undervisere, ledere og beslutningstagere på videregående uddannelser og i andre sammenhænge, hvor man arbejder med udvikling af netbaseret fjernundervisning.


Børsen

d. 4. juni 2004

af

af

Steen Hildebrandt

d. 4. juni 2004