Gå til indholdFjolletrolde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

1 bog 1 cd 68 sider: ill. i farver ; 30 cm

Udgivet

2013

Originaludgave

2012


Beskrivelse


Bog og cd indeholder 14 legesange. Bogen indeholder desuden legebeskrivelser og aktiviteter samt 14 små historier om troldene Rod og Kvist, der tager på eventyr i den store troldeskov og blandt andet møder fjolletrolde, sansetrolde, trommetrolde, astronauter, mariehøner og pruttende grise


Anmeldelser (2)


11. apr. 2013

Den nordjyske børnemusiker Michael Back Jensen har sunget, spillet og optrådt for børn gennem snart 20 år. Med enkle midler såsom en guitar, trommer og sjove tekster har han gennem årene optrådt mere end 2500 gange, og især i Nordjylland er han et kendt ansigt på biblioteker og i daginstitutioner. Det her er Michael Back Jensen's fjerde udgivelse, der opfordrer børn og forældre til at komme væk fra tv og computer. Sammen skal de i stedet tage nogle fjollepauser!.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Tiedje

29. apr. 2013

Bogen er velegnet som inspiration til voksne, der laver musik, leg og bevægelse og historier med børn (3-6 år): lærere i musikskoler, børnehavepædagoger, dagplejere m.fl.

Materialet består af en bog og en cd med alle sangene. Noder kan downloades. Bogen indledes med: "Sådan kan bogen bruges", hvor den voksne får en god gennemgang af, hvordan bogen kan, men ikke nødvendigvis skal bruges. Som en rød tråd følger man to trolde Kvist og Rod. De følges ad rundt til forskellige steder (13 "kapitler"), hvor de møder andre trolde, der er i gang med aktiviteter, som de så deltager i. Hvert kapitel er nogenlunde ens opbygget med fortællingen og idéer til dialog ud fra historien tilkoblet et emne, som så behandles med musik og leg. Bagest er der et dobbeltopslag med en grundig beskrivelse af, hvordan en lektion i en legestue kunne være. På yderligere tre sider vrimler det med idéer til leg med tørklæder, trommestikker og tumlelege. Illustrationerne er søde, farverige, lidt naivistisk udførte tuschtegninger, der passer perfekt til indholdet.

Der findes mange forskellige materialer med sanglege for børn. Dette inspirationshæfte skiller sig ud ved - udover det musikalske - også at lægge vægt på den dialogiske tilgang, så specifikt børnenes sprog og begrebsverden udvides.

Hæftet oser af energi og lyst til at vise, at det er vigtigt for små børn at lege, synge, bevæge sig og derved udvikle sig og have det godt.

Lektørudtalelse

Af

Vibeke Axelsen


Informationer og udgaver

Bog / Cd (musik)

2013

Grammofonplade

2013

Cd (musik)

2012

Musik (net)

2012