Bøger / faglitteratur

Fjeld- og vildmarksture : en guide til naturoplevelser og fiskeri i Norden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
151 sider: ill. i farver
Udgivet
2016
Ophav

Indhold

Fredning af nordisk natur ; På tur i fjeld og vildmark ; Bogens kort og billeder ; Immeln ; Hardangervidda ; Dovre-Sunndalsfjella ; Femundsmarka ; Rogen-Området ; Lierne - Hotagen ; Blåfjella - Skjækerfjella ; Børgefjell ; Fjeldene ved Silvervägan I : Pieljekaise - Kungsleden ; Fjeldene ved Silvervägan II : Merkenes - Grensesømmen ; Saltfjellet ; Øvre Dividal ; Reisa ; Øvre Anarjohka ; Stabbursdalen ; Nuuk - Kapisillit


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. okt. 2016

af

af

Søren Møller

d. 7. okt. 2016

For turister, især vandrere og lysfiskere i Norge, Sverige og Grønland.

I indledningen fortælles der om naturfredning i Norden, og der oplyses om regler, lov, ret og sikkerhed, når man vandrer derude. Så følger turene, som er 6 ture i Sverige, 9 ture i Norge og en enkelt i Grønland ved Nuuk. Forfatteren har selv gået alle turene, og beretter detaljeret om naturen, strabadserne og lystfiskeriet, som han ernærer sig ved undervejs. Der er lidt om de få mennesker, som han møder. Undervejs gives der råd til andre, som vil følge i hans fodspor, bl.a. er der i en slut-rubrik på hvert kapitel en oplistning af adgangsforhold, rutemuligheder, overnatning, proviantering og fiskemuligheder. Illustreret med mange farvefotos og et landkort for hver tur.

Forfatteren skriver, at bogens fotos er taget med et lommekamera. Der er ikke tekster til de små billeder. Landkortene er uden signaturforklaringer, så læseren selv må regne ud, hvad der betyder hvad. Kortene er gengivet i forskellige målestoksforhold, som ikke er oplyst. Så man kan ikke ud fra kortene beregne afstande. Nogle kort er gengivet så småt, at de kan være svære at læse.

På dansk findes Norsk fjeldhåndbogVandreture i NordsverigeMed telt og fiskestang i 10 norske nationalparker, og Vandreture i Nordsverige. Nyest er herværende forfatters Med telt og fiskestang i 10 norske nationalparkerPå dansk findes Norsk fjeldhåndbog, og . Nyest er herværende forfatters Med telt og fiskestang i 10 norske nationalparkerPå dansk findes Norsk fjeldhåndbog, og Vandreture i Nordsverige. Nyest er herværende forfatters .