Gå til indholdBøger / faglitteratur

Fisk til folket


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

100 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2019


Beskrivelse


Om fiskerierhvervet i Danmark og danskernes forbrug af fisk, med fokus på de sidste 100 år


I samme serie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj. 2019

af

af

Søren Møller

d. 22. maj. 2019

Historien om dansk fiskeris udvikling, især med henblik på danskernes forbrug af fisk igennem den tiden. For unge læsere på gymnasieniveau og opefter.

I serien "100 danmarkshistorier", sættes der fokus på udvalgte emner i Danmarks historie. Her er turen kommet til erhvervsfiskeriet og danskernes forbrug af fisk. Bogen tager sin begyndelse i 1912, hvor der i København var en stor udstilling om fiskeriet med henblik på at fremme erhvervet og forbruget. Udstillingen fremviste tidens store fremskridt i fangstmetoder, transport, opbevaring og tilberedning af fisk. Herefter beskrives dansk fiskeri fra middelalderen og frem med metoder, salg, eksport og kundernes forbrugsmønstre, helt op til i dag. Her er bl.a. meget om fisketorve kørende fiskehandlere og fiskeforretninger. Særligt uddybes fiskehandelen på Gammel Stand og andre steder i København. Og der fortælles om fiskeriets og fiskehandelens organisationer. I det sidste kapitel skrives om fiskeriet politisk set, med kvoter, ophugninger af fiskekuttere, og miljøproblemer. Illustreret i farver med tidstypiske fotos, tegninger og annoncer.

Et let læst overblik over dansk fiskeri især gennem de sidste 100 år. Alsidigt illustreret med godt gengivne illustrationer.

Herværende bog kan læses som en koncentrat af samme forfatters meget fyldige For alle Danmarks fiskereFortællinger om fisk og fiskere


. Mere stof kan findes i Fortællinger om fisk og fiskereHerværende bog kan læses som en koncentrat af samme forfatters meget fyldige For alle Danmarks fiskere. Mere stof kan findes i .


Litteratursiden.dk [online]

d. 30. jul. 2019

af

af

Per Eilif Månson

d. 30. jul. 2019


Historie-online.dk [online]

d. 11. jun. 2019

af

af

Tore Teglbjærg

d. 11. jun. 2019


Information

d. 26. jul. 2019

af

af

Georg Metz

d. 26. jul. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Kenn Tarbensen

Aarhus Universitetsforlag

2019

E-bog

Kenn Tarbensen

Aarhus Universitetsforlag

2019

Lydbog (online)

indlæser: Henrik Borup Nielsen

Aarhus Universitetsforlag